Ίσως είναι ο πιο πολυταξιδεμένος Έλληνας. Ο Γιάννης Προδρομίδης, από τη Νέα Καρβάλη Καβάλας. 

 

Είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών στο επάγγελμα και στα 48 του χρόνια κατάφερε  να ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Από  το 2009 έως το 2019 και ταξίδεψε και στις 202 χώρες της Γης. 

 

Η τελευταία χώρα ήταν τον Ιούνιο του 2019 στην Ισημερινή Γουινέα. Όμως η πιο όμορφη χώρα, για τον Γιάννη παραμένει η Ελλάδα και ολοκλήρωσε τον κύκλο των ταξιδιών λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού. 

 

«Είχα δύσκολες καταστάσεις αλλά και ευχάριστες. Όλες οι χώρες έχουν να σου προσφέρουν κάτι, αλλά σαν τη χώρα μας δεν υπάρχει», λέει στην ΕΡΤ ο κ. Προδρομίδης.  

 

 

 

Σε συνέντευξη του στην Espresso στην ερώτηση για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο χόμπι, απάντησε: 

 

«Ολοι αγαπούν τα ταξίδια και όλοι θα ήθελαν να ταξιδέψουν. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσουν τα ταξίδια. Συγκεκριμένα, για μένα ήταν ένα παιδικό όνειρο! Ολα ξεκίνησαν από την παιδική μου ηλικία, καθώς διάβασα το πασίγνωστο βιβλίο του Ιουλίου Βερν “o γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”. Σαγηνεύτηκα από αυτό και ήταν το έναυσμα για να υλοποιήσω το όνειρό μου, όταν απέκτησα τα απαραίτητα εφόδια». 

 

Στην ερώτηση ποια χώρα, έχει τις ωραιότερες γυναίκες είπε: 

 

«Προσωπικά, θεωρώ ότι οι πιο όμορφες γυναίκες είναι οι Ρωσίδες, αλλά οι πιο σέξι, με ταμπεραμέντο και ερωτισμό, είναι οι Βραζιλιάνες

 

Δείτε φωτογραφίες με τα ταξίδια του Γιάννη Προδρομίδη αλλά και τον χάρτη με τα χιλιόμετρα που έχει κάνει και τα σημεία που βρέθηκε, μεταξύ των οποίων το Τουρκμενιστάν, η Βόρεια Κορέα, το Βιετνάμ, Βραζιλία, Μιανμάρ, Ναμίμπια: