Έναν μεγάλο αγώνα δρόμου έκαναν ανήμερα τα Χριστούγεννα οι γιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθης για να σωθεί ένα κοριτσάκι τεσσάρων μηνών που διακομίσθηκε με κάταγμα στο κρανίο και αιμορραγία στον εγκέφαλο μετά από πέσιμο. 

 

Στην όλη προσπάθεια για να σωθεί το μωρό συμμετείχε και ο Καβαλιώτης στην καταγωγή χειρουργός γιατρός Φώτης Καζαντζίδης ο οποίος ανήμερα των Χριστουγέννων είχε εφημερία και μόλις το βρέφος διακομίσθηκε από τα πληρώματα του ΕΚΑΒ με ασφάλεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θέλησε να μοιραστεί την ιστορία με τους διαδικτυακούς του φίλους. 

 

Συγκεκριμένα έγραψε:

 

Χριστούγεννα....σήμερα δεν πρόλαβα να ευχηθώ σε ανθρώπους που αγαπάω και τους νοιάζομαι, μιας και η εφημερία κάθε άλλο από ήρεμη είναι!

 

Οι ασθενείς πολλοί. Άλλοι με απλά προβλήματα και άλλοι με σοβαρότερα. Ανάμεσα στους δεύτερους και η μικρή Νάντια, που μόλις στους 4 πρώτους μήνες ζωής της χρειάστηκε να κλάψει γιατί χτύπησε...

 

Κάταγμα στο κρανίο, αιμορραγία στον εγκέφαλο...είπε η αξονική.

 

Η κινητοποίηση μεγάλη, τα τηλεφωνήματα πολλά...

 

Διακομιδή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ...

 

Η μικρή Νάντια έφτασε σώα έχοντας στο στόμα της μια πιπίλα...

 

Είναι Χριστούγεννα!!!

 

Και τα Χριστούγεννα γίνονται θαύματα...

 

Και λέγονται αλήθειες...

 

Δικαίως, λοιπόν , οφείλω να πω ότι η παρέμβαση της Έλενας Ροφαέλα διοικήτριας του Γ. Ν. Ξάνθης ήταν άμεση και καταλυτική. 

 

Η ανταπόκριση του διοικητή του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Νίκου Αντωνάκη, εξίσου άμεση....

 

Χαρίλαος Λώτης έχεις την τύχη να διευθύνεις την περιφέρεια του ΕΚΑΒ με τα πιο φιλότιμα πληρώματα διασωστών...

 

Δημήτρη Τσαλικάκη, διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ , σου αναλογούν συγχαρητήρια γιατί προσπαθείς να λύσεις προβλήματα και παθογένειες ετών του Ε.Σ.Υ.

 

Δε γνωρίζω εάν αρκετοί συμφωνούν μαζί μου, είμαι σίγουρος όμως ότι η μικρή Νάντια θα καταλάβει κάποια στιγμή ότι κάποτε κάποιοι τη βοήθησαν όταν έκλαψε....

 

Χρόνια πολλά και υγεία!