Η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας αναβαθμίζει το πρόγραμμα ανακύκλωσης ξεκινώντας αυτό τον Ιούλιο σε συνεργασία με τη Διαχείριση Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ) ΑΑΕ και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης- Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

 

Το δίκτυο των μπλε κάδων θα επεκταθεί και ο αριθμός τους θ’ αυξηθεί στους 600 (από 300 που είναι σήμερα), με προοπτική την περαιτέρω αύξησή τους στους 900 όσο η συμμετοχή των δημοτών στην ανακύκλωση γίνεται μεγαλύτερη.

 

Τα ανακυκλώσιμα υλικά των μπλε κάδων (χαρτί και συσκευασίες από αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί και σίδηρο) θα μεταφέρονται στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Ξάνθης και της Δράμας με ευθύνη και δαπάνη της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, κλιμάκιο της ΕΕΑΑ και της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής θα προβούν στην ενημέρωση των δημοτών στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές,  ενώ η ενημέρωση του κόσμου θα συνεχιστεί και στο μέλλον σε μόνιμη βάση, μαζί με την προσπάθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την ανακύκλωση όλο και μεγαλύτερων ποσοτήτων υλικών συσκευασίας.

Η ανακύκλωση εξαρτάται από την προσπάθεια και τη συμμετοχή του καθενός δημότη και στοχεύει όχι μόνο την προστασία του περιβάλλοντος (μείωση των απορριμμάτων που θάβονται) αλλά και στη μείωση των δημοτικών τελών που προορίζονται για την καθαριότητα του Δήμου Καβάλας.