«Η καθημερινότητα μας έγινε πολύ δύσκολη. Τα πρακτορεία με το ζόρι βγάζουν τα έξοδα το τελευταίο διάστημα. Η προσέλευση έχει μειωθεί πάρα πολύ», λέει στον KavalaNews 102.8 ο αντιπρόεδρος των πρακτόρων ΟΠΑΠ Καβάλας – Δράμας, Κωνσταντίνος Κουμελάς

 

Οι πράκτορες ΟΠΑΠ προχωρούν σε στάση εργασίας την Τετάρτη (24/11) διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα που δεν επιτρέπουν στους ανεμβολίαστους πελάτες ακόμα και με rapid test να εισέρχονται στα πρακτορεία (δες ΕΔΩ). 

 

Όπως εξηγεί ο κ. Κουμελάς, οι τζίροι έχουν πτώση μέχρι 80%, ενώ από τα πρώτα lockdown πολλοί έχουν στραφεί στο ίντερνετ

 

«Από την αρχή της πανδημίας χάσαμε πολλούς πελάτες που στράφηκαν όχι μόνο στο site του ΟΠΑΠ αλλά και σε στοιχηματικές εταιρίες αμφιβόλου αξιοπιστίας και αυτοί είναι δύσκολο να γυρίσουν ξανά». 

 

«Ζητάμε εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησης για το παικτικό μας κοινό και να εφαρμοστεί οτι ισχύει στην υπόλοιπη αγορά δηλαδή να επιτραπεί η είσοδος με rapid test στα καταστήματα μας γιατί η κυβέρνηση για κάποιο σουρεαλιστικό λόγο μας έχει βάλει στην ίδια κατηγόρια περιορισμών μαζί με τα μουσεία και τα θέατρα", τονίζει.

 

«Αυτό που ζητάμε είναι ό,τι αποφάσεις λαμβάνει η κυβέρνηση να γίνονται σε συνεννόηση με εμάς. Έχουμε λάβει πολλές διαβεβαιώσεις και βλέπουμε πράγματα που δεν τα έχουν συζητήσει χωρίς να μας υπολογίζουν. Είχαμε δεσμεύσεις από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης ότι θα συμμετέχουμε σε προγράμματα χρηματοδοτικού χαρακτήρα αλλά πάει από αναβολή σε αναβολή», λέει ο κ. Κουμελάς. 

 

Αυτά που ζητούν οι πράκτορες είναι μεταξύ άλλων η επιδότηση ενοικίου, αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, μη επιστροφή των επιστρέφων προκαταβολών. 

 

«Πολλές είναι και οι αντιδράσεις. Έχουμε μαλώσει με ανθρώπους που τους γνωρίζουμε χρόνια με αφορμή τα νέα μέτρα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κουμελάς. 

 

Στο νομό Καβάλας λειτουργούν περίπου 40 πρακτορεία ΟΠΑΠ. Σχεδόν τα 20 είναι στην πόλη και τα υπόλοιπα είναι μοιρασμένα σε Νέστο, Παγγαίο, Θάσο. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: