Κοινή συνέντευξη Τύπου, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, έδωσαν δήμαρχοι και πρώην δήμαρχοι του νομού Καβάλας προκειμένου να υποστηρίξουν το «ναι» στο Δημοψήφισμα. Η συνέντευξη δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, παρουσία ένστολων αστυνομικών αλλά και αστυνομικών με πολιτικά, από τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ αλλά και από το Τμήμα Ασφάλειας, ενώ παρών ήταν και ο ο αστυνομικός υποδιευθυντής Καβάλας Κώστας Σιμούδης.

 

Στη συνέντευξη ήταν παρόντες η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ενώ τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη, που επίσης στηρίζει το «ναι», εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Κώστας Γάκης. Αντίστοιχα, τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο που επίσης υποστηρίζει το «ναι», εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης.

Παρόντες ήταν επίσης οι πρώην δήμαρχοι

Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, Παγγαίου Β. Ξουλόγης, Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, Φιλίππων Κώστας Ζαχόπουλος, Ορφανού Δημήτρης Σιούρθας, Ορεινού Γιάννης Τσακαλίδης, Παγγαίου Παράσχος Σιμούδης, Ελευθερούπολης Πέτρος Παναγιώτου, Κεραμωτής Μένανδρος Μαρινάκης.

Παρόντες ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Γιάννης Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Ζαφείρης Μυστακίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καβάλας Κώστας Λεπίδας κ.α.

Η δήμαρχος Δ. Τσανάκα διάβασε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ έτσι όπως αυτό εγκρίθηκε μετά την εισήγηση του δημάρχου Αμαρουσίου Γ.Πατούλη.

 

Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κ. Σιμιτσής διάβασε το ψήφισμα που υπογράφουν πρώην δήμαρχοι το οποίο έχει ως εξής:

 

Ψήφισμα

Σε δύσκολες στιγμές οφείλουμε όλοι να δηλώσουμε την άποψή μας… μέσα στο πλαίσιο της Δημοκρατίας, με σεβασμό στην άλλη άποψη, δίχως αντιπαλότητα, μακριά από κάθε υποψία διχασμού.

Η πορεία μας στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δίδαξε σε όλους ότι οι δεσμοί της Ελλάδας με την Ευρώπη είναι ισχυροί σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Η παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας προώθησε από τα Βαλκάνια και μας τοποθέτησε στον πυρήνα της Ευρώπης, σε μία Ένωση, δυναμική οικονομικά, με την πιο αναπτυγμένη κοινωνική πολιτική στον κόσμο, σε μια Ευρώπη με τους πιο αναπτυγμένους δημοκρατικούς θεσμούς.

Έδωσε στις τοπικές κοινωνίες την ευκαιρία, μέσα από τις χρηματοδοτήσεις της να αναπτύξουν κοινωνικές δομές, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να υλοποιήσουν έργα ανάπτυξης προς όφελος της οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Η Ευρώπη δεν υπήρξε για μας τους Έλληνες μία απλή συμφέρουσα «συναλλαγή». Η Ευρώπη για την Ελλάδα είναι επιλογή ταυτότητας, είναι επιλογή εθνικής ασφάλειας. Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5-7 – 2015 σημαίνει πολιτική ήττα, εθνική απομόνωση, κρίση ταυτότητας.

Για τους λόγους αυτούς με ομόψυχη και ομόφωνη απόφασή μας και με αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας, την ώρα αυτή.

Επιλέγουμε Ευρώπη

Επιλέγουμε ΝΑΙ

Γαλετσίδης Λάζαρος πρών δήμαρχος Πιερέων, Ζαχόπουλος Κώστας πρώην δήμαρχος Φιλίππων, Καραμπερίδης Ηρακλής πρώην δήμαρχος Ελευθερών, Μαρινάκης Μένανδρος πρώην δήμαρχος Κεραμωτής, Μερέσης Ελευθέριος πρώην δήμαρχος Θάσου, Μιχαηλίδης Σάββας πρώην δήμαρχος Νέστου, Μωϋσιάδης Γιώργος πρώην δήμαρχος Ορεινού, Ξουλόγης Βασίλης πρώην δήμαρχος Παγγαίου, Παναγιώτου Πέτρος πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης, Σιμιτσής Κωστής πρώην δήμαρχος Καβάλας, Σιμούδης Παράσχος πρώην δήμαρχος Παγγαίου, Σιούρθας Δημήτρης πρώην δήμαρχος Ορφανού, Τσακαλίδης Γιάννης πρώην δήμαρχος Ορεινού, Τσαταλμπασίδης Λάζαρος πρώην δήμαρχος Φιλίππων, Φιλόσογλου Γιάννης πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης, Χρυσανίδης Χαράλαμπος πρώην δήμαρχος Ελευθερών.