Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Καβάλας έκανε γνωστό ότι λόγω έλλειψης καυσίμων προχωρά σε μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων από 3 σε 2 εβδομαδιαίως αλλά και ότι δεν θα λειτουργήσει, μέχρι νεοτέρας, το τρενάκι…

 

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

 

 

Λόγω των δυσχερειών που προέκυψαν, σε ότι αφορά την προμήθεια των αναγκαίων ποσοτήτων καυσίμων για τη συνήθη κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων του Δήμου (απορριμματοφόρα, φορτηγά κ.α.) ανακοινώνεται ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας θα προβεί σε αναγκαστικό περιορισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων.

 

Συγκεκριμένα, θα περιοριστούν τα δρομολόγια σε δυο από τρία (την εβδομάδα) που ήταν μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς (συνοικίες) της πόλης πλην του κέντρου όπου η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται καθημερινά. Επίσης, θα περιοριστούν και τα δρομολόγια των φορτηγών για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων και χόρτων.

 

Στο πλαίσιο αυτό δεν θα λειτουργήσει το τρενάκι του Δήμου Καβάλας από αύριο και μέχρι νεοτέρας.

 

Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι δημότες να προβαίνουν σε λελογισμένη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων τους και τον περιορισμό στις απορριφές των ογκωδών αντικειμένων και προϊόντων κλαδέματος έως ότου αποκατασταθεί η ομαλότητα.