γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Εκτός  Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Καβάλας χρειάστηκε να διασωληνωθεί το πρωί της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου ένας ασθενής με κορωνοϊό καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι. Ο ασθενής θα παραμείνει εκεί μέχρι να αδειάσει κάποιο κρεβάτι σε νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας. 

 

Όπως είπε στον KavalaNews 102,8 η εντατικολόγος του Νοσοκομείου Μαρία Βάλτου όλες οι κλίνες στη Μονάδα είναι κατειλημμένες.

 

Η κ. Βάλτου περιέγραψε μια τραγική κατάσταση μέσα στη ΜΕΘ η οποία τείνει να μοιάσει με τον προηγούμενο Νοέμβριο όπου στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν πάνω από 100 ασθενείς και οι θάνατοι ήταν καθημερινό φαινόμενο. 

 

Τόνισε ωστόσο ότι σε αυτό το κύμα της πανδημίας υπάρχει το όπλο του εμβολίου και κάποιοι συνεχίζουν να μη δέχονται να πάρουν αυτό το εφόδιο στην αντιμετώπιση της νόσου. 

 

Μίλησε για ανθρώπους που καταφέρνουν να βγουν από τις ΜΕΘ και δηλώνουν στους γιατρούς πως παραπλανήθηκαν στερώντας από τους εαυτούς τους τα οφέλη του εμβολίου, αλλά και για ανθρώπους που εξομολογούνται πως άκουσαν άλλους και άργησαν να φτάσουν στο Νοσοκομείο. 

 

Αν μπορούσα να πω κάτι σε κάποιον που θα με ρωτούσε γιατί να εμβολιαστώ, αυτό είναι: «Να εμβολιαστείς γιατί αλλιώς θα υποστείς μια βαριά νοσηλεία και θα βάλεις το οικογενειακό σου περιβάλλον σε βαριά θλίψη. Γι’ αυτό τον λόγο να εμβολιαστείς», είπε η κ. Βάλτου

 

Ακούστε τι είπε στον KavalaNews 102,8 η Μαρία Βάλτου