Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) τιμά την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλη του λαού καλεί την Τετάρτη 17/11 στις 17:30 τους Καβαλιώτες στην πλατεία Καπνεργάτη. 

 

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φορείς του λαϊκού κινήματος και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.  

 

Αναλυτικά: 

 

«Η πρόσφατη ανανέωση και υπογραφή σειράς επιθετικών συμφωνιών ανάμεσα στην Ελλάδα και σε άλλα ιμπεριαλιστικά κράτη, όπως η Ελληνοαμερικάνικη, η Ελληνογαλλική, οι αντίστοιχες συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, αποτελούν σήματα κινδύνου για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής. Έρχονται να “κουμπώσουν” με τα σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας, τις δεκάδες στρατιωτικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου κατά άλλων λαών, με τον αναβαθμισμένο ρόλο που επιδιώκει να παίξει η ελληνική αστική τάξη στην ευρύτερη περιοχή.

 

Καμιά σχέση δεν έχει η υπογραφή αυτών των συμφωνιών με την ειρήνη, την ασφάλεια, την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, όπως επιχειρούν να πείσουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Αντίθετα, οι εξελίξεις αποκαλύπτουν πως ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος για νέες ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.

 

Οι ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ αποτελούν δήθεν παράγοντεςειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας”, είναι αβάσιμοι. Ο λαός μας γνωρίζει καλά ότι αυτοί είναι που φέρουν εγκληματικές ευθύνες για την αμερικανοκίνητη Χούντα στην Ελλάδα, το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο, που ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, που προωθούν διχοτομική λύση στο Κυπριακό, που στρώνουν το έδαφος για επώδυνους συμβιβασμούς σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, με το βλέμμα στραμμένο στη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

 

Στην άλλη όψη του νομίσματος, της ίδιας αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής βρίσκονται τα τεράστια κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας, σε παιδεία – πρόνοια, οι χρόνιες ελλείψεις σε βασικά έργα – υποδομής προστασίας από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους σεισμούς. Μετράνε και την τελευταία δεκάρα όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, υποτάσσουν τη ζωή του λαού στην επικίνδυνη λογική “κόστους – οφέλους”, ενώ την ίδια ώρα θυσιάζουν στο βωμό του ΝΑΤΟ 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

 

Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα καταφέρουν να σβήσουν τη λαϊκή πάλη, ότι θα καταφέρουν να βάλουν στο μουσείο τα πάντα επίκαιρα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας για “ψωμί – παιδεία – ελευθερία – εθνική ανεξαρτησία”, για απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας, οι αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος δίνουμε μαχητικό “παρών”, μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

- ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!

 

- ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ!

 

- ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ! ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ!

 

- ΝΑ ΜΗ ΓΊΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΝΕΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ! 

 

- ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

 

- ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 

Για την Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας: Χρήστος Ποτόλιας