Η Ελλάδα μπορεί να ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 1-0 από την Ισπανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ωστόσο κάτι παραπάνω από θετικό ήταν ντεμπούτο του Θάσιου Δημήτρη Γούτα με τα χρώματα της Εθνικής. 

 

Ο 27χρονος παίκτης της Σίβασπορ, ήταν εξαιρετικός σε όλους τους τομείς. Αρχοντικός με την μπάλα στα πόδια, κυρίαρχος στον αέρα, με αυτοπεποίθηση σε κάθε του πάτημα στον αγωνιστικό χώρο. Πολλές φορές βρέθηκε μάλιστα σε μειονεκτική θέση με παίκτες εξαιρετικούς στο ένας εναντίον ενός, ωστόσο τα κατάφερε μια χαρά.

 

Ο Γούτας φαίνεται πως έρχεται να σαρώσει ενώ δεν είναι το πιο εύκολο στα 27 σου χρόνια να φοράς για πρώτη φορά το εθνόσημο στο στήθος. 

 

Επίσης αυτό που κατάφερε ο Γούτας ήταν να μεταφέρει όσα κάνει με τη φανέλα της Σιβασπόρ στην Τουρκία, όπου τον θεωρούν ως έναν από τους καλύτερους στόπερ του πρωταθλήματος.

 

Για πολλούς εκτέθηκε και ο προπονητής της Εθνικής Τζον Φαν’τ Σχιπ, ο οποίος χρειάστηκε να ξεμείνει από κεντρικούς αμυντικούς για να του δώσει φανέλα βασικού.

 

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Γούτας μίλησε για τη φάση του πέναλτι της Ισπανίας, για το κλίμα που συνάντησε στην Εθνική και για το ντεμπούτο του με τη «γαλανόλευκη»: 

 

«Είναι τιμή μου να είμαι εδώ και να παλεύω για το εθνόσημο. Το κλίμα είναι καταπληκτικό. Με υποδέχθηκαν με αγάπη. Τα δώσαμε όλα απέναντι στην Ισπανία, ανταποκριθήκαμε, αλλά είμαστε στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα. Στο ημίχρονο είπαμε ότι έχουμε ποιότητα να τους αντιμετωπίσουμε και να τους πιέσουμε και το καταφέραμε». 

 

Για τη φάση του πέναλτι: «Νιώθω ότι κάποιος με κατεβάζει, αλλά δεν ξέρω ποιος ήταν πίσω μου».

 

«Στάζουν μέλι» στην Τουρκία για τον Γούτα  

 

Το εγκώμιο του Δημήτρη Γούτα που κλήθηκε στην Εθνική έπλεξε ο προπονητής της Σίβασπορ, Ρίζα Τσαλιμπάι.

 

Ο έμπειρος τεχνικός που μεταξύ άλλων έχει περάσει από τον πάγκο τόσο της Μπεσίκτας όσο της Τράμπζονσπορ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα αμυντικό που διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του.  

 

«Κατ' αρχήν να πω ότι ο Δημήτρης το αξίζει πραγματικά να είναι στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Είναι εξαιρετικός ως επαγγελματίας και ως άτομο και διαθέτει ποιότητα», είπε ο Ρίζα Τσαλιμπάι.