Σε έκτακτα μέτρα προχώρα για τους επόμενους μήνες στους ναούς ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος με αφορμή την ταχύτατη εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊός σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Όπως διευκρινίζει ο κ. Χρυσόστομος, μέσα από την έκτακτη εγκύκλιο που εξέδωσε, από εδώ και στο εξής “η θεία λειτουργία στους ναούς, οι εσπερινοί και οι θείες λειτουργίες θα απλουστευθούν και θα επισπευσθούν όσον αφορά τη χρονική τους διάρκεια”, ενώ ταυτόχρονα κάνει έκκληση προς τους ιερείς της μητρόπολης, “να προτρέπουν με αγάπη και σύνεση το λαό ώστε να προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα”.

 

Επίπληξη και αφαίρεση οφφικίων στους αντιρρησίες κληρικούς

 

Την ίδια στιγμή αυστηρό είναι το μήνυμα που στέλνει προς τους αντιρρησίες κληρικούς οι οποίοι δεν υπακούν ακόμη και σήμερα στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως.

 

Θα τιμωρήσουμε οποιονδήποτε κληρικό θα αποτρέπει ενορίτες του από τον εμβολιασμό”, αναφέρει ο κ. Χρυσόστομος επισημαίνοντας παράλληλα πως έναν τέτοιο ιερέα, “τον θεωρούμε ήδη ανάξιο της ιερής αποστολής του και συγχρόνως στοιχείο αντικοινωνικό και απάνθρωπο”.

 

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως καλεί μάλιστα και όσους κληρικούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, “να σπεύσουν αμέσως στα εμβολιαστικά κέντρα και να το κάνουν”, ξεκαθαρίζοντάς τους πως “εάν εντός μίας εβδομάδος δεν συμμορφωθούν προς αυτές τις εντολές, εκτός από την επίπληξη που θα υποστούν, θα τους γίνει και αφαίρεση των εκκλησιαστικών οφφικίων”, καταλήγει η εγκύκλιος.

 

Πηγή - ρεπορτάζ: orthodoxia.info

 

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο του Μητροπολίτη