Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Εσθονία (09 – 10 Νοεμβρίου).

 

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει συνομιλίες με τον Εσθονό ομόλογό του κ. Κάλε Λάανετ (Kalle Laannet), θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Εσθονίας κ. Αλάρ Κάρις (Alar Karis) και θα απευθύνει ομιλία στο Ετήσιο Συνέδριο της Βαλτικής για την Άμυνα (Annual Baltic Conference on Defence).

 

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του ο Υπουργός θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Ανεξαρτησίας και θα επισκεφθεί το Κέντρο Αριστείας Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ.  

 

Συνάντηση με τον Βρετανό υφυπουργό Άμυνας 

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για Αμυντικούς Εξοπλισμούς κ. Τζέρεμυ Κουΐν (Jeremy Quin).

 

Kατά τη διάρκεια της συναντήσεως, στην οποία παρέστη και ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Χαρδαλιάς συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – Ηνωμένου Βασιλείου. 

 

Τίμησε τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας 

 

Επίσης ο κ. Παναγιωτόπουλος εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, παρέστη στον επίσημο εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στη Δεκέλεια.

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΑ (Ι) Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος.