Ανησυχία προκαλούν επιδημιολογικά στοιχεία στη Μακεδονία και τη Θράκη. Μεγάλη είναι η πίεση στα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ της βόρειας Ελλάδας από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. 

 

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, οι νοσηλείες είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ περισσότερες είναι και οι πληρότητες των ΜΕΘ. 

 

Επίσης πάνω από 300 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό τις τελευταίες 15 μέρες στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Σήμερα, 8 Νοεμβρίου, ο συνολικός αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες φτάνει τους 479.

 

Απ’ αυτούς οι 356, ποσοστό 74,3%, είναι ανεμβολίαστοι. Σε ό,τι αφορά τους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ, ο αριθμός τους ανέρχεται στους 68. Απ’ αυτούς το συντριπτικό ποσοστό 89,7% (61 άτομα) είναι ανεμβολίαστο και μόλις 6 έχουν κάνει τον εμβόλιο. Παράλληλα, οι θάνατοι συμπολιτών μας από τις 12/9 έως και χθες 7/11 ανέρχονταν στους 499, εκ των οποίων οι 437 (87,6%) ήταν ανεμβολίαστοι και 62 εμβολιασμένοι. 

 

«Οι ανεμβολίαστοι γεμίζουν τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα» 

 

«Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν σοβαρή νόσηση και είναι αυτοί που στο μεγαλύτερο ποσοστό καταλήγουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ της Βορείου Ελλάδος», αναφέρει ο κ. Τσαλικάκης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ιδιαίτερα πιεστική. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εφημερίες δέχονται πλήθος ασθενών με ύποπτη συμπτωματολογία, με αρκετούς να χρειάζονται νοσηλεία.

 

Στις εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, όπως και στη Δράμα και στο Κιλκίς, οι προσελεύσεις και οι νοσηλείες είναι αυξημένες. Μόλις χθες οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της Περιφέρειας ήταν 392 και σήμερα είναι 479. Πρόκειται για σημαντική αύξηση μέσα σε ένα 24ωρο», δηλώνει στο iefimerida.gr ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης