γράφει ο

Βασίλης Μυλωνάς 

 

Ήταν το 1981, όταν ο Χρήστος Κοτσαμπασίδης «έτρεξε» και ίδρυσε την Ποδοσφαιρική Ομάδα του Νέου Ξεριά, που τότε ακόμη χτιζόταν το χωριό. Στην Ομάδα δόθηκε το όνομα «Πανιώνιος» και πρώτος πρόεδρος ήταν ο ιδρυτής της, ο κ. Κοτσαμπασίδης.

 

Από τότε η Ομάδα γνώρισε καλές στιγμές και φυσικά πολλούς προέδρους, προπονητές και παίκτες. Το σημερινό Δ.Σ. με πρόεδρο τον κ. Καμπανίδη Κώστα, γιόρτασε τα σαράντα χρόνια ζωής της Ομάδας, τιμώντας όλους όσοι μπόρεσαν και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

 

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 7/11/2021, στο γήπεδο του Ξεριά, στο ημίχρονο του αγώνα της Ομάδας αυτής με την Ομάδα του Χρυσοχωρίου (κατηγορία Β΄ Τοπικό Καβάλας).

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Γιάννης Βαμβακάς, ένας από τους πρώην προέδρους, που χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους, που οι περισσότεροι είχαν αναπτύξει δράση στο παρελθόν. Πρώτον κάλεσε στο μικρόφωνο τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συλλόγων Καβάλας κ. Γεώργιο Πριονίδη, ο οποίος χαιρέτησε με καλά λόγια παλιά και καινούργια στελέχη της Ομάδας. 

 

Στη συνέχεια κλήθηκε ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης…με δύο ιδιότητες: μία του Δημάρχου και μία του πρώην ποδοσφαιριστή, που έπαιξε στον Πανιώνιο Ξεριά. Στον κ. Μιχαηλίδη, εκτός από την αναμνηστική πλακέτα, απονεμήθηκε και μία φανέλα της Ομάδας με το όνομά του και με το νούμερο που έπαιζε εκείνος. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης και υποσχέθηκε αρωγή από τον Δήμο για τα αθλητικά δρώμενα.

 

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν πλακέτες στους πρώην προέδρους, με πρώτο τον κ. Χρήστο Κοτσαμπασίδη και ακολούθησαν: Εμμανουηλίδης Δημήτριος, ακούστηκε το όνομα του αείμνηστου Μπρουσκάκη Παναγιώτη, Ανδρεάδης Θεόδωρος, Μαβίδης Ιορδάνης, Βαμβακάς Γιάννης, Σερετόπουλος Κώστας, Γιοβανόπουλος Γιώργος, Μαρκάκης Γιάννης και ο νυν πρόεδρος Καμπανίδης Κώστας.

 

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Ομάδας, όσων βέβαια μπόρεσαν και παραβρέθηκαν. Αλλά και οι πρώην προπονητές δεν έλειψαν, με πιο συναισθηματικό από όλους τον κ. Τάσο Καραλάζο, που θυμήθηκε τα παλιά και τους καλούς φίλους στον Ξεριά και υποσχέθηκε να προσφερθεί και πάλι για να «ανεβάσει» την Ομάδα που αγαπάει…

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Νέστου κ.κ. Δημήτρης Βλάχος και Αλέκος Πουταχίδης

 

Το παιχνίδι συνεχίστηκε και έληξε με το σκορ…3:6 υπέρ του Χρυσοχωρίου, αυτό όμως είχε, μάλλον, λίγη σημασία και παλιοί και νέοι της Ομάδας του Πανιωνίου Ξεριά, γιόρτασαν τα σαράντα χρόνια του συλλόγου τους με τσιπουράκι, σουβλάκια και μουσική μέχρι αργά το απόγευμα.

 

Δείτε Φωτογραφίες: