«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Πλεύρη - Γεωργιάδη, είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία καταθέτει «τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας».

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποφάσεις για τα ημίμετρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας μετά τη νέα έξαρση κρουσμάτων και τις δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη που συνδέει τα rapid test με τον σεβασμό στη θρησκεία, σε δήλωσή του σημειώνει ότι «η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών.

 

Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη» επισημαίνοντας ότι αν ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος για δύσκολες αποφάσεις, επαναφέρω την πρότασή μου: να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι».

 

Προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει «τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας», ενώ επικρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρούς, είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους».