Κανονικά έγιναν οι εκδηλώσεις την Τετάρτη (27/10) στην Καβάλα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

 

Αρχικά τελέστηκε, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Καβαλιώτη Υπολοχαγού Πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη, στην προτομή του ήρωα του Ελληνοαλβανικού μετώπου, στην ομώνυμη πλατεία Κονσουλίδη, από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικώ Στρατού Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας.

 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

 

«Στο πρόσωπο του υπολοχαγού Κρίτωνα Κονσουλίδη τιμούμε τους αφανείς ήρωες του ελληνοϊταλικού πολέμου.  Τιμούμε τους νέους που έδωσαν τη ζωή τους στα βουνά της Πίνδου, για να υπερασπιστούν τον λαό της πατρίδας μας από την επέλαση του φασισμού και του ναζισμού.  Τιμούμε, επίσης, όλους τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες που πολέμησαν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που συμμετείχαν στην Αντίσταση του λαού μας απέναντι στο απάνθρωπο πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού.  Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες», αναφέρει στο μήνυμα της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου

 

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Στην Καβάλα αναμένεται να παρελάσει μόνο ο Στρατός. 

 

Δείτε Φωτογραφίες: