Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Σάκη Βαρδαλή, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας. 

 

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος ενημερώθηκε για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην προσπάθεια της εταιρίας «Ενεργειακή Α.Ε.» να προχωρήσει σε πάνω από 80 απολύσεις εργαζομένων και τον παραπέρα περιορισμό μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

 

Δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και υποσχέθηκε ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια μέσα και έξω από τη βουλή για τη στήριξη του αγώνα τους.

 

Επισήμανε ότι η θωράκιση της κερδοφορίας της εταιρίας προϋποθέτει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, επίθεση που πραγματοποιείται από  όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, δημιουργώντας ένα νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και με το πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη κλιμακώνει την επίθεση στις θεμελιακές κατακτήσεις στην οργάνωση του χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου, όσο και την ανατροπή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με πολύχρονους ταξικούς αγώνες.

 

Ανέδειξε την ανάγκη της δημιουργίας ενός πλατιού μετώπου συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος της, που θα αντιπαλεύει αυτή την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική.

 

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας ΚΚΕ 

 

(δελτίο Τύπου)