Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. 

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΙΝΑΛ: 

 

«Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. 

 

Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια.  Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα

 

Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης.  Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής.  Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας». 

 

Τάνια Ελευθεριάδου – βουλευτής Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ: 

 

«Θλίψη... Ο πολιτικός κόσμος της χώρας είναι συντετριμμένος από την απώλεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου θρηνούν.

 

Η Φώφη Γεννηματά ήταν μία πολιτικός αξιοπρεπής, μάχιμη, ευγενική, δυναμική, οξυδερκής. Μία μαχήτρια της ζωής. Η είδηση της απώλειάς της με θλίβει βαθύτατα. 

 

Τα θερμότερα συλλυπητήρια  στους οικείους της και στην οικογένειά της. Το ελληνικό κοινοβούλιο και η πολιτική σκηνή της χώρας έχασαν μία δημοκρατική φωνή, μία υπέροχη γυναίκα, μία μαχήτρια». 

 

Μακάριος Λαζαρίδης – βουλευτής Καβάλας ΝΔ: 

 

«Μεγάλη η θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, με θάρρος και αξιοπρέπεια, που πάντα τη διέκριναν.  

 

Η εντιμότητα, η ευθύτητα και ο πολιτικός της λόγος θα λείψουν από το δημόσιο διάλογο. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της». 

 

Θόδωρος Μουριάδης – δήμαρχος Καβάλας: 

 

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον αδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά, μιας αγωνίστριας της ζωής, που κόσμησε τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας με τις καθημερινές μάχες της για τη βελτίωση του κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου των ελλήνων. 

 

Έφυγε στα 56 της, παλεύοντας γενναία με την επάρατη νόσο και έχοντας υπηρετήσει πολλαπλώς τον δημόσιο βίο της χώρας. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της και στους συντρόφους της στο ΚΙΝΑΛ». 

 

Νίκος Παναγιωτόπουλος – υπουργός Εθνικής Άμυνας: 

 

«Η Φώφη Γεννηματά στάθηκε στην ηγεσία του κόμματός της σε δύσκολους καιρούς με σθένος, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια κι ανθρωπιά. Κι αν με τη μοιραία τελικά περιπέτεια της υγείας της απέδειξε σε όλη την Ελλάδα τη δύναμη της ψυχής της, με την πολιτική της στάση κέρδισε τον βαθύ σεβασμό μου. 

 

Μια κυρία, μέχρι το τέλος!  Η απώλειά της συνιστά απώλεια για τη χώρα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της»

 

Μάκης Παπαδόπουλος - δημοτικός σύμβουλος, επικ. «Ο Τόπος της Ζωής μας»

 

"Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για την αδόκητη απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

 

Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μία θαρραλέα γυναίκα, με ήθος, αξιοπρέπεια, συνέπεια και αγωνιστικότητα. Και για τις μάχες της πολιτικής και για τις μάχες της ζωής.

 

Υπήρξε μία δυναμική και ιδεολόγος πολιτικός, που αγωνιζόταν πάντα για τις ιδέες της, για την προστασία των αδυνάτων και την ισότητα ευκαιριών σε γυναίκες και νέους, τους οποίους εμπιστεύτηκε στην πράξη.

 

Όπως ακριβώς και ο πατέρας της, ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς.

 

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της και στα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής".

 

Κώστας Αντωνιάδης - αντιπεριφερειάρχης Καβάλας 

 

«Ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά. Η Ελλάδα και η αυτοδιοίκηση έχασαν ένα πολύτιμο και αξιοσέβαστο πολιτικό πρόσωπο. 

 

Με τον νηφάλιο λόγο της συνεισέφερε όσοι λίγοι στη διατήρηση του πολιτικού πολιτισμού στις δύσκολες περιόδους που διανύσαμε. Καλό Παράδεισο».