Η απελθούσα, βγαλμένη με νόθες διαδικασίες, πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΥΚ προκήρυξε έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο για τις 23 Οκτώβρη. Οι εργαζόμενοι στις σημερινές συνθήκες Κέντρο που θα:

 

- χρειάζονται συνέδριο και Εργατικό αναπτύξουν πρωτοβουλίες για την ακρίβεια που τσακίζει, για τις απειλές διακοπών ρεύματος, για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, για την αλληλεγγύη.

 

- είναι έμπρακτα στηρίγματα των εργαζομένων στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις διώξεις για συνδικαλιστική δράση, για κάθε φωνή που διεκδικεί μέσα στους χώρους δουλειάς και μπαίνει στο στόχαστρο.

 

- στέκονται δίπλα στους απολυμένους των λιπασμάτων, στους υπό εργολαβοποίηση των πετρελαίων, στους εντατικοποιημένους του επισιτισμού – τουρισμού, στους ελαστικούς στα συσκευαστήρια κ.ο.κ.

 

- στέκονται στο πλάι των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών για το σχολείο των παιδιών του.

 

- πρωτοστατεί για το δικαίωμα στην υγεία των εργαζομένων, για να μη γίνεται η πανδημία άλλοθι να πετσοκόβονται ακόμα πιο άγρια κατακτήσεις.

 

- βάζουν μπροστά την πάλη για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

 

- δίνουν απάντηση στον αντεργατικό κατήφορο της κυβέρνησης και όλων των προηγουμένων.

 

- υπερασπιστούν το 8ωρο.

 

- συμβάλλουν στην οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους.

 

- οργανώνουν και θα συντονίζουν πραγματικούς αγώνες, συγκρούσεις με την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

 

- πρωτοστατούν στο συντονισμό συνδικαλιστικών οργανώσεων, συνδικαλιστών, εργαζομένων.

 

- υπερασπίζουν το δικαίωμα αυτό καθαυτό των εργαζομένων να φτιάχνουν τις δικές τους οργανώσεις, να μην φακελώνονται ηλεκτρονικά από το κράτος, να μην παρεμβαίνει η εργοδοσία και τα τσιράκια της, να μην αποστεωθούν οι ζωντανές διαδικασίες του κινήματος.

 

- Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΥΚ δεν οργανώνει ένα τέτοιο συνέδριο. Μετά τις νοθείες με τις οποίες εκλέχτηκε, επέμεινε στην ίδια ρότα:

 

- Με το Εργατικό Κέντρο σφραγισμένο για τα σωματεία και τους εργαζόμενους.

 

- Με αποκλεισμούς σωματείων από τη δύναμη του, γιατί δεν τα ελέγχουν.

 

- Με απόλυτη απουσία από τους αγώνες των εργαζομένων όλο αυτό το διάστημα, από την Πρωτομαγιά και τις απεργίες του Ιούνη ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα, μέχρι οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την υγεία, την παιδεία, τις καταστροφές, το εισόδημα, την ακρίβεια.

 

- Χωρίς καμιά διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων,

χωρίς παραστατικά εκλογών των σωματείων, χωρίς να προβλέπεται συζήτηση και διαδικασία αποφάσεων στο συνέδριο, χωρίς απολογισμό δράσης.

 

- Με αντιπροσώπους που δεν ξέρουν ούτε από ποιο σωματείο εκλέχτηκαν, γιατί πρόκειται για σωματεία – φαντάσματα, που με τις ευλογίες της εργοδοσίας, ενεργοποιούνται μόνο για να εξασφαλίζουν την αναπαραγωγή του νόθου αντεργατικού συσχετισμού.

 

- Με έγνοια μόνο για τις καρέκλες και τις εξαρτήσεις που προκύπτουν από αυτές.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε αντιπρόσωπο, κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο του νομού να μη συμβιβαστεί με αυτή τη σάπια κατάσταση. 

 

Ανεξάρτητα όποιας ιδεολογικής, πολιτικής, συνδικαλιστικής διαφοράς, διαφορετικής αντίληψης, είναι ανάγκη να πάρει καθένας θέση απέναντι σε μια βρώμικη τακτική, που θέλει τους εργαζόμενους φιμωμένους, τα όργανά τους δεμένα πισθάγκωνα, τους αγωνιστές διωκόμενους, το κίνημα στο γύψο.

 

Μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Στο χέρι των εργαζομένων είναι. Μπορεί να αποκρουστεί η κυβερνητική αντεργατική επίθεση. Δείχνουν το δρόμο οι αγώνες του Ιούνη, η νίκη στην e-food, η παλληκαρήσια στάση των εκπαιδευτικών, τα παραδείγματα ανυποχώρητης στάσης σε δεκάδες χώρους δουλειάς και κλάδους.

 

Μπορούν τα όργανα κι οι ενώσεις των εργατών να περάσουν στα δικά τους χέρια. Έτσι κι αλλιώς η απειθαρχία, ο συντονισμός, η κινητοποίηση, οι αγώνες κρίνονται κάτω, στην πλατιά βάση των εργαζομένων, στην αγωνιστική τους συσπείρωση, στον μαχητικό, κοινό βηματισμό τους. Έτσι γίνονται κουρελόχαρτα και τα μαύρα σχέδια «υπερκείμενων οργάνων», όπως της πλειοψηφίας του ΕΥΚ.

 

Από απειλές, από διώξεις, από ειρωνείες, από μεθοδεύσεις, από ίντριγκες ξέρουν καλά, αλλά όταν μαζεύονται τρεις (3) στο πλατύσκαλο σε μέρα εργατικής κινητοποίησης ή όταν στέλνουν άδειο λεωφορείο να κάνει το κοινό στις συνάξεις της ΓΣΕΕ, φαίνεται η γύμνια τους.

 

Δε θα ξεμπερδέψετε εύκολα με τους εργαζόμενους!

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ 

 

Π.Ε ΚΑΒΑΛΑΣ-ΘΑΣΟΥ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

 

Δελτίο Τύπου