Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού εορτασμού Ημερών Erasmus+ 2021, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, στις 19:30 στην Πλατεία Καπνεργάτη θα πραγματοποιήσουν ανάλογες δράσεις.

 

Ο εορτασμός θα περιλαμβάνει, προβολή βίντεο με δημιουργίες μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+ στα δύο σχολεία. Για το 2021, έμφαση θα δοθεί στις θεματικές που αποτυπώνουν τις βασικές προτεραιότητες του νέου Προγράμματος Erasmus+: ένταξη και πολυμορφία (social inclusion), ψηφιακός μετασχηματισμός/Ψηφιακό Erasmus (digital transformation/Digital Erasmus), βιώσιμη ανάπτυξη/πράσινο Erasmus (sustainable development/Green Erasmus) και συμμετοχή στο Δημοκρατικό βίο/Ενίσχυση της ιδιότητας του Ευρωπαίου Πολίτη (participation in democratic life).

 

Πιο συγκεκριμένα το Μουσικό Σχολείο Καβάλας θα προβάλει το μουσικό οδοιπορικό με τίτλο: «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδίαμνήμης ηχώ» όπου στην διαδικτυακή του σκηνή ηχούν και συμπράττουν μουσικά τρείς γενιές ανθρώπων, οι μαθητές και μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων, μέλη Χορωδιακών συνόλων ενηλίκων, καθώς και σπουδαστές από άλλες χώρες της Ευρώπης.

 

Όλοι μαζί λοιπόν, εμπνεόμενοι από κοινές αξίες και πανανθρώπινες κατακτήσεις, θα εξυμνήσουν τα ιδανικά της ελευθερίας και της ειρήνης, που διέπουν όλη την παγκόσμια κοινότητα, με όχημα τις περιπέτειες και τους ένδοξους αγώνες του γένους μας, που σημάδεψαν την όψιμη ιστορία μας, διαμόρφωσαν την νεοελληνική μας ταυτότητα και χάραξαν την ευρωπαϊκή μας πορεία.

 

Στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν την πραγματοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, στις 19:30 στην Πλατεία Καπνεργάτη.

 

 

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ιωάννης Κακάρας       

Ο Διευθυντής του 6ου Γενικού Λυκείου Δανιήλ Εμμανουηλίδης

 

(δελτίο Τύπου)