Στο παγωμένο βλέμμα και στα λόγια του, αντικατοπτρίζεται ο διαταραγμένος ψυχικός του κόσμος. Οι σκέψεις και οι απαντήσεις που δίνει στην απολογία του σοκάρουν. Είναι ο 40χρονος «σκοτεινός στρατιώτης» όπως του άρεσε να αυτοπροσδιορίζεται σε ορισμένες από τις αναρτήσεις του, που δολοφόνησε έναν άτυχο εργάτη στην Καβάλα χωρίς να έχει προηγούμενα μαζί του κ αμέσως μετά έβαλε στο στόχαστρο μια οικογένεια με δύο παιδιά στον οικισμό της Κάριανης.

 

Μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο σπίτι του στο Κορδελιό, όπου παραμένει υπό αστυνομική επιτήρηση μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, για την προφυλάκισή του.

 

Στα δικαστήρια Καβάλας και ο γιος του ανθρώπου που εκτέλεσε. Προσπαθούσε να παραμείνει ψύχραιμος και περίμενε για 5 ώρες την απόφαση για τον 40χρονο. 

 

«Ενώπιον του ανακριτή ο 40χρονος επανέλαβε πως έπαιρνε εντολές από σκοτεινές δυνάμεις και εκείνος όπως είπε ήταν αναγκασμένος να εκτελεί τις επιθυμίες τους», υποστήριξε η δικηγόρος Εύχαρις Λαγοπουπούλου.

 

«Έπαιρνα εντολές από τον σατανά και το έκανα για να σταματήσουν οι φωνές. Δεχόμουν απειλές και εκβιασμούς από ανώτερες δυνάμεις που φοβόμουν ότι θα κάνουν κακό σε εμένα και την οικογένειά μου», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

 

Ο 40χρονος παραδέχτηκε τη δολοφονία που διέπραξε σε αυτό το χωράφι και μίλησε για τα όσα είχαν προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα…

 

«Το προηγούμενο βράδυ εμφανίστηκε ο σατανάς και μου έδωσε εντολή. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα μαζί του αλλά έπρεπε να το κάνω. Αμέσως μετά ήμουν σίγουρος ότι έκανα το σωστό, αφού σε διαφορετική περίπτωση ο Θεός θα με είχε σταματήσει», πρόσθεσε.

 

«Την ημέρα της δολοφονίας, ο 40χρονος ξεκίνησε από το σπίτι του και αφού απήγαγε τον άτυχο εργάτη, τον οδήγησε σε ένα ξένο κτήμα στον οικισμό της Κάργιανης. Εκεί έβγαλε το όπλο και τον εκτέλεσε χωρίς να μπορεί το θύμα του να αντιδράσει», υπογράμμισε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Απόστολος Μαλαμίδης.

 

«Ένιωθα την ψυχή μου να βράζει, έτοιμη να εκραγεί. Προσπαθούσα να μην κάνω αυτά που μου έλεγαν αλλά ήταν αδύνατον. Περίμενα ότι θα επιβραβευτώ και κάποια στιγμή θα γίνω Άγιος», συμπλήρωσε ο κατηγορούμενος.

 

«Μετά την απολογία και τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, ο 40χρονος επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι, με μια ολόκληρη γειτονιά να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τις εξελίξεις», υποστήριξε ο δικηγόρος οικογένειας θύματος Σοφία Σαριπανίδου.

 

«Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του κατηγορούμενου, τα ψυχιατρικά προβλήματα ξεκίνησαν το 2011 και μέχρι το 2019 ακολουθούσε κανονικά τη φαρμακευτική του αγωγή. Τότε όμως χώρισε και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

 

Στο παγωμένο βλέμμα και στα λόγια του, αντικατοπτρίζεται ο διαταραγμένος ψυχικός του κόσμος. Οι σκέψεις και οι απαντήσεις που δίνει στην απολογία του σοκάρουν. Είναι ο 40χρονος «σκοτεινός στρατιώτης» όπως του άρεσε να αυτοπροσδιορίζεται σε ορισμένες από τις αναρτήσεις του, που δολοφόνησε έναν άτυχο εργάτη στην Καβάλα χωρίς να έχει προηγούμενα μαζί του κ αμέσως μετά έβαλε στο στόχαστρο μια οικογένεια με δύο παιδιά στον οικισμό της Κάργιανης.

 

«Οι γείτονες, ακόμα και οι πιο στενοί συγγενείς που έβλεπαν την αλλαγή στην συμπεριφορά του, δεν μπορούσαν όπως μας λένε να φανταστούν ότι ο 40χρονος θα έβαφε τα χέρια του, με αίμα», υπογράμμισε ο θείος του κατηγορούμενου.

 

«Εκτός από τη δολοφονία και τους πυροβολισμούς σε αυτό το σπίτι, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστώσουν αν ο 40χρονος κρύβεται πίσω και από την επίθεση το Σεπτέμβριο του 2019 σε ποδηλάτη που πήγαινε στη δουλειά του, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς», τόνισε η κ. Λαγοπούλου.

 

Ο 40χρονος παραμένει στο πατρικό του υπό αστυνομική επιτήρηση εν αναμονή της οριστικής απόφασης του δικαστικού συμβουλίου.

 

Δείτε το ρεπορτάζ: 

 

 

Πηγή: megatv.com