«Είναι πρωτοφανές», δήλωσε στον KavalaNews 102.8 η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου για το περιστατικό με την παρέμβαση της εισαγγελίας και της αστυνομίας για οικογένεια από τη Δράμα που δεν δεχόταν ιατρική βοήθεια για το ανήλικο παιδί της που νοσούσε με κορωνοϊό (δες ΕΔΩ). 

 

Το παιδί ηλικίας δεκατεσσάρων ετών έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης, σύμφωνα με την κλινική του εικόνα όταν εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό κατ’οίκον. Επρόκειτο για 14χρονο παιδί

 

Το οικογενειακό του περιβάλλον δεν δεχόταν το παιδί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενημερώθηκε η Διεύθυνση Υγείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον εισαγγελέα ζητώντας την παρέμβασή του για την προστασία της υγείας του ανήλικου. 

 

«Με λυπεί το γεγονός. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση σε μερίδα του κόσμου να δεχθεί την ιατρική βοήθεια. Δυστυχώς στην περιοχή μας υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Και όταν σε αυτό το περιβάλλον βρίσκονται και παιδιά τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο», λέει η κ. Βασιλείου. 

 

Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος της Δράμας συντάσσει κείμενο που θα στείλει σε όλους τους γιατρούς για το πώς θα πρέπει να κινηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8 η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας για το θέμα: