Πιστή στο χαράτσωμα των Δημοτών μας, οι οποίοι στενάζουν από τα δυσβάσταχτα Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού του 2019, η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη συνεχίζει την αφαίμαξη τους και στο επόμενο έτος.

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η πλειοψηφία της παράταξης του Δημάρχου, συνεπικουρούμενη και από την θετική ψήφο και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αποφάσισε να μειώσει τα δημοτικά τέλη οριζόντια κατά 12%, για το 2022, λόγω της αντίστοιχης αύξησης των δηλωθέντων τετραγωνικών.

 

Η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή», πρότεινε πολύ μεγαλύτερες μειώσεις, εφόσον όπως προκύπτει από τα στοιχεία τα οποία μας έχουν δοθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας, διαπιστώνεται ότι υπήρχαν τα περιθώρια για ελάφρυνση των νοικοκυριών του Δήμου Παγγαίου, λόγω μείωσης των δαπανών.

 

Μας προξενεί εντύπωση που στον Ταμειακό Απολογιστικό Πίνακα του 2020 που είναι ένα οικονομικό έτος που έχει ήδη ολοκληρωθεί, στα Έξοδα Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού ενώ είχε προϋπολογιστεί ένα ποσό της τάξης των 5. 382.938,74 ευρώ, τελικά παρουσιάζεται μετά τα ενταλθέντα και πληρωθέντα ποσά, μία διαφορά αδιάθετης πίστωσης της τάξης του 1.203.421,28 ευρώ.

 

Παράλληλα στο οικονομικό έτος 2021, στον προϋπολογισμό έχουν προϋπολογίσει για τα Έξοδα Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού μαζί με τα δηλωθέντα τετραγωνικά (τα οποία σημειωτέον πήραν παράταση μέχρι τέλους του 2021), ποσό της τάξης των 4.506.994,03 ευρώ, ενώ στον προϋπολογισμό του Δήμου έχει προϋπολογιστεί ποσό της τάξης των 4.912.037,33 ευρώ.

 

Από το ποσό αυτό προκύπτουν αδιάθετες πιστώσεις της τάξης του 1.833.810, 15 ευρώ, που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα προκύψει ένα σημαντικό ποσό το οποίο αν προστεθεί στην περσινή αδιάθετη πίστωση ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ πλεόνασμα σε δημοτικά τέλη τα οποία είναι αυστηρά ανταποδοτικά…

 

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ως «Πόντιος Πιλάτος» και χωρίς να παίρνει πολιτική θέση ως αιρετός, αποδέχθηκε την πρόταση της Υπηρεσίας η οποία παρουσίασε ότι με την ολοκλήρωση του τρέχοντος έτους 2021, θα προκύψει μια διαφορά της τάξης των 595.711,00  ευρώ, και βάση αυτής προσφέρεται οριζόντια μείωση Δημοτικών Τελών στους Δημότες μας της τάξης του 12%.

 

Τι συμβαίνει λοιπόν;

 

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει, όσον αφορά το πλεόνασμα της περσινής χρονιάς, είναι απλά μια κακή αποτίμηση του προϋπολογισθέντος ποσού για τα έξοδα Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού;

 

Το δεύτερο ερώτημα είναι, αν γνωρίζει ο Δήμαρχος Παγγαίου, πόσα θα είναι τα τελικά δηλωθέντα τετραγωνικά μια και η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις μέχρι το τέλος του έτους.

 

Το τρίτο ερώτημα που προκύπτει, είναι, γιατί ο Δήμαρχος Παγγαίου αποφάσισε την φετινή μείωση στο 12%, όταν υπήρχε περιθώριο για μεγαλύτερες μειώσεις;

 

Όπως και να έχει, η παράταξή μας επιμένει στην άποψή της ότι οι μειώσεις ήταν μικρές, προσχηματικές και άδικες, ενώ συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των Δημοτών μας.

 

Δεν θα μείνουμε απαθείς. Θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό ή άλλο δικαίωμα προκειμένου να σταματήσει το άδικο χαράτσωμα των Συνδημοτών μας από την Διοίκηση Αναστασιάδη!

δελτίο Τύπου