“H περιοχή μας δεν πάει καθόλου καλά. Κάθε μέρα εντοπίζονται πολλά κρούσματα. Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε τη μετάδοση, δεν βλέπω να υπάρχουν άλλα μέτρα” λέει στον KavalaNews 102.8 ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος. 

 

Ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία του κορωνοϊού εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων που εντοπίζονται καθημερινά στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ειδικά στα σχολεία. 

 

«Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι τα κρούσματα στα σχολεία. Δεν μπορείς να σταματήσεις τη μετάδοση στο σχολείο όταν περιμένεις να αρρωστήσουν πάνω από τα μισά παιδιά, είπε ο νομίατρος και προανήγγειλε ελέγχους του ΕΟΔΥ στα σχολεία που εντοπίζονται κρούσματα» επισημαίνει. 

  

«Δεν μπορείς να σταματήσεις τη μετάδοση στο σχολείο όταν περιμένεις να αρρωστήσουν πάνω από τα μισά παιδιά. Θα στέλνουμε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όταν βλέπουμε ότι σε σχολεία υπάρχουν κρούσματα».

 

«Θα βιώσουμε κάτι ανάλογο με τον περσινό Νοέμβριο αλλά θα μας σώσουν τα εμβόλια. Το κακό είναι ότι η περιφέρειά μας έχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού», τονίζει. 

 

Ο κ. Παπαδόπουλος λέει επίσης πως: «αυτό που μπορούμε να φρενάρουμε πλέον είναι οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι με τον εμβολιασμό, κάτι άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε. Δεν έχει νόημα να κάνουμε καθολικό lockdown για να σταματήσουμε τη διασπορά, όταν υπάρχουν τα εμβόλια κι εμείς τα αρνούμαστε». 

 

Ακούστε τι είπε στον kavalaNews 102,8 ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος