Το θεατρικό έργο «Για μια Ελένη», μια παρωδία του Τρωϊκού πολέμου, ανεβάζει στις 27 και 28 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο Ανοιχτό θέατρο Ζαρκαδιάς η θεατρική ομάδα «Τεχνοθέατρο Νέστου» του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης.

Η παράσταση είναι μια διασκευή του έργου «Ποια Ελένη» του επιτυχημένου διδύμου Ρέππα – Παπαθανασίου.

 

 

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

 

 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το σπαρταριστό κείμενο της παράστασης αποτελεί μία παρωδία του μύθου σύμφωνα με τον οποίο ο Πάρις γοήτευσε και έκλεψε την ωραία Ελένη, προκαλώντας τον Τρωικό Πόλεμο. Αναπλάθοντας τα μυθολογικά στοιχεία με τα υλικά της κωμωδίας και της παρωδίας, οι συγγραφείς συνέθεσαν ένα παιχνίδι για τη σχετικότητα του ωραίου, που επιδρά στην ιστορία τους και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές Ελλήνων και Τρώων.

Οι συγγραφείς τροποποίησαν τον μύθο του Τρωικού πολέμου δημιουργώντας μία υπέροχη κωμωδία καταστάσεων. Άραγε ο Τρωικός Πόλεμος, μπορεί να ήταν μία κωμωδία;

 

Το έργο έχει γρήγορο ρυθμό, έξυπνους διαλόγους, φαρμακερές ατάκες, θεϊκές … ανατροπές και κόλπα, τρυφερές λυρικές στιγμές, αλλά και τραγικά στοιχεία, ενώ έχει επενδυθεί με ιδιαίτερη μουσική.

 

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Βασίλης Λειβαδίτης

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):

Σμαρώ Γαϊτανά, Χρήστος Δαδήλας, Βάλια Δάτσαλη, Μαρία Δεληνικόλα, Ξανθούλα Δουμπενίδου, Δήμητρης Καμπάκος, Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Εύα Μαγαρισιώτη, Δημήτρης Μολοχίδης, Σωκράτης Νίκου, Κατερίνα Νούση, Δημήτρης Σωτηριάδης, Άννα Χαραλαμπίδου.

 

Οι πρόβες και οι προετοιμασίες για την παράσταση βρίσκονται στην τελική ευθεία. Η παράσταση ανεβαίνει στις 27 και 28 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Ζαρκαδιάς του Δήμου Νέστου.