Σε «ποτάμια» μετατράπηκαν οι δρόμοι της Καβάλας από τη σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε νωρίτερα μέσα στην Πέμπτη. Η ποσότητα του νερού ήταν τόσο μεγάλη που ήταν αδύνατη η διαφυγή από τα φρεάτια των ομβρίων υδάτων, πολλά από τα οποία βούλωσαν.

Στην πόλη έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές, πολλά κτίρια πλημμύρισαν ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξαγόταν με δυσκολία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 20 κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στην παραλιακή λεωφόρο στην οποία κατέληξε μεγάλο μέρος του όγκου του νερού. 

Μεταξύ άλλων πλημμύρισε και το ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας με αποτέλεσμα να αναβληθεί εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης που ήταν προγραμματισμένη για απόψε. 

Τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα άρχισαν στην Καβάλα από το βράδυ της Τετάρτης, όπως ακριβώς είχαν προειδοποιήσει τα σχετικά δελτία καιρού.

Στα περισσότερα σημεία του νομού Καβάλας εκδηλώθηκαν καταρρακτώδεις βροχές και δυνατός αέρας ενώ μεγάλη ήταν η πτώση της θερμοκρασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις αναφέρθηκε και σφοδρή χαλαζόπτωση. 

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό μετεωρολογικό σταθμό Καβάλας που λειτουργεί στην περιοχή της Δεξαμενής και οι μετρήσεις του δημοσιεύονται στη διεύθυνση meteokav.gr, η σημερινή βροχή ξεπέρασε τα 33 mm ενώ η μέγιστη ραγδαιότητα ξεπέρασε τα 500 mm ανά ώρα!

Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα και αύριο ενώ άστατος αναμένεται ο καιρός και το Σαββατοκύριακο.