Ανακοίνωση στήριξης του εργατικού κέντρου Καβάλας στους εργαζόμενους ως delivery, courier και γενικότερα σε εργασία διανομής.  Οι συνθήκες στις οποίες εργάζονται δεν απέχουν από τον εργασιακό μεσαίωνα, αναφέρει μεταξύ άλλων το εργατικό κέντρο 

 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

 

Το Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας συμπαρίσταται και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των ανθρώπων που εργάζονται ως delivery, courier και γενικότερα σε εργασία διανομής. Οι συνθήκες στις οποίες εργάζονται δεν απέχουν από τον εργασιακό μεσαίωνα.

 

Εντατικοποίηση της εργασίας, δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας, επιβολή gig ψευδούς αυτοαπασχόλησης , ονομαστική εργασία σε ακραίες καιρικές συνθήκες, χαμηλές αμοιβές  και καταχρηστικά συστήματα αξιολόγησης, ασυντήρητα οχήματα και μη καταβολή της πρόσθετης αποζημίωσης συντήρησης.  

 

Ένας κλάδος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εργατικών δυστυχημάτων και στην τελευταία θέση διαχρονικής ευθύνης των Κυβερνήσεων.  Ο ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας παραμένει κομβικός ως προς τον εντατικό έλεγχο όλων των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς ή διανομής προϊόντων ή αντικειμένων.

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας δεσμεύεται για την επαγρύπνηση των καταστάσεων που ισχύουν στους παραπάνω χώρους και ΚΑΛΕΙ συναδέλφους του Νομού Καβάλας που εργάζονται στους παραπάνω κλάδους να επικοινωνούν και να συνεργαστούν  με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας. 

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας τιμώντας τον θεσμικό του ρόλο μαζί με άλλα (40) Εργατικά Κέντρα της πατρίδας μας σε κοινή δήλωση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν  να εκβιάζονται οι συνάδελφοι στους παραπάνω κλάδους ενώ θέτουν σε κίνδυνο τις ίδιες τους τις ζωές.

 

Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, από κοινού με τους «Riders», για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την πάταξη εργοδοτικών αυθαιρεσιών και παρανομιών, την κατάκτηση ενιαίου πλαισίου εργασιακών σχέσεων, το χτίσιμο ενός δικαιωματικού χάρτη που θα ανοίγει «ομπρέλα» προστασίας στην κακοκαιρία που βιώνουν ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και εργοδότη.

 

Για το Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΟΥΤΣΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ                                                  ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΑΓΑΘΟΝΙΚΗ