Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες με καθαρά φθινοπωρινά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το meteoKav. Αναλυτικότερα από σήμερα,  Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές-πρόσκαιρες ασθενείς βροχές, παρόμοιο σκηνικό όλη την μέρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

 

Εν συνεχεία κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη αναμένεται πέρασμα τοπικών βροχών από τα δυτικά. Πιθανότητα τοπικά τα φαινομένα αυτά να έχουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα με τις περισσότερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο να εντοπίζονται στον Δήμο Παγγαίου και στην Θάσο.

Μέσα στην Τετάρτη ο καιρός θα είναι πάλι με αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές. Κατά τις βραδινές ώρες αναμένουμε βροχές ασθενούς μέτριας έντασης με έμφαση τον Δήμο Παγγαίου και την Θάσο.

 

Τα φαινόμενα μετά τα μεσάνυχτα θα αρχίσουν να περιορίζονται νοτιότερα ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθούν οι βοριάδες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση ιδίως μετά τις απογευματινές ώρες.

 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται περιορισμένες νεφώσεις και γενικά αίθριο καιρό με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

 

Ενδεικτικά, το πρωί της Πέμπτης - Παρασκευής η θερμοκρασία στις πολλές ηπειρωτικές περιοχές του νομού θα πέσει κάτω των 10°C. Η θερμοκρασία μετά το Σάββατο θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές