Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετέβη την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα προκειμένου να παρακολουθήσει τις αεροπορικές επιδείξεις στο πλαίσιο της “Athens Flying Week 2021”.

 

Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

 

Μετά το πέρας των δραστηριοτήτων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Σήμερα είχα τη χαρά να παρευρεθώ στο απογευματινό πρόγραμμα των αεροπορικών επιδείξεων, εδώ στην Τανάγρα, όπου για δύο μέρες χτυπά δυνατά η καρδιά όσων αγαπούν την Αεροπορία. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε εξαιρετικές και περίτεχνες επιδείξεις από αεροσκάφη συμμαχικών χωρών που συμμετέχουν στο σώου, και φυσικά το ελληνικό F-16 της ομάδας «Ζευς».

 

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε μια δυνατή επίδειξη των δυνατοτήτων ενός μαχητικού αεροσκάφους “Rafale” από αυτά που έχει προμηθευτεί και η χώρα μας. Σε σύντομο διάστημα οι πιλότοι που εκπαιδεύονται ήδη στη Γαλλία θα έρθουν με τα πρώτα αεροσκάφη, εδώ στη βάση της Τανάγρας, όπου θα εγκατασταθούν.

 

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις ομάδες αεροπορικών επιδείξεων της Γαλλίας, καθώς και της Σαουδικής Αραβίας που θα πετάξει και θα δείξει τι μπορεί να κάνει. Τώρα, σε λίγο, το κορυφαίο αμερικανικό μαχητικό F-15 της Αμερικανικής Αεροπορίας, ένα δανικό F-16 και άλλα, μην με παρεξηγήσετε εάν παραλείψω κανένα αλλά ήταν ένα διήμερο πολύ εντατικής αεροπορικής δραστηριότητας.

 

Το μεγάλο πλήθος όσων που ήλθαν να παρακολουθήσουν αυτό το διήμερο των επιδείξεων δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένο. Πρόκειται για μια φανταστική εκδήλωση που καταδεικνύει, άλλωστε, το πολύ ισχυρό πρόσημο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, συγχαρητήρια σε όλους όσοι έκαναν πραγματικότητα αυτό το αεροπορικό σώου και σε όσους ενισχύουν το κύρος του από χρόνο σε χρόνο. Συγχαρητήρια!».

 

(δελτίο Τύπου) 

 

Δείτε Φωτογραφίες: