'49 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναδεικνύουμε το πρόβλημα των μεγάλων αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που αναμένεται να φτάσουν μέχρι και το 50% και θα επιβαρύνουν, μέσα στο Σεπτέμβριο σημαντικά τις ήδη μετά την οικονομική κρίση και την πανδημία οικονομικά ευάλωτες μικρές επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη χώρα", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

Επίσης τονίζει πως 

 

"Ως ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ενός νίπτοντος τας χείρας του "επιτελικού κράτους" χαρακτηρίζουν το γεγονός ότι είμαστε απροστάτευτοι έναντι της αγοράς ενέργειας.

 

Η κυβέρνηση μετά την αύξηση έως και 20% στη λιανική της ΔΕΗ το Σεπτέμβριο 2019 ανέχτηκε φαινόμενα αισχροκέρδειας και απορρύθμισης στην αγορά ηλεκτρισμού το μεγαλύτερο διάστημα του 2020 και εν μέσω πανδημίας, με αποτέλεσμα οι προμηθευτές και η ΔΕΗ να πωλούν, τον Απρίλιο του 2020, ακόμη και τέσσερις φορές πάνω από την χονδρική τιμή ενέργειας ενώ καμία (προηγούμενη) μείωση της χονδρικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας δεν ενσωματώθηκε ποτέ στους καταναλωτές.

 

Κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σε καιρό μνημονίων το ρεύμα δεν αυξήθηκε ούτε 1 ευρώ'.