Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινήσαν στην περιοχή των Τοξοτών οι έρευνες για τον εντοπισμό του 21χρονου,  που αγνοείται από το απόγευμα της Τετάρτης όταν και βούτηξε στον ποταμό Νέστο. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα.

 

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα “Φωνη της Ξάνθης”,  η κολύμβηση στα νερά του Νέστου έχει απαγορευτεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων. Παράλληλα, η ΕΜΑΚ ζήτησε από τη ΔΕΗ να μειωθούν οι ποσότητες υδάτων που απελευθερώνονται από το φράγμα του θησαυρού προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες.

 

Τέλος, σοβαροί προβληματισμοί έχουν εκφραστεί από διάφορους παράγοντες και επαγγελματίες της περιοχής για το γεγονός ότι δεν υπήρχε έγκαιρη προειδοποίηση της ΔΕΗ για τον πρωτόγνωρα μεγάλο όγκο υδάτων που απελευθερώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από το φράγμα,  προκειμένου να αυξηθεί η ηλεκτροπαραγωγή. Κάτι που ενδεχομένως να συνέβαλε αρνητικά στο τραγικό περιστατικό της Τετάρτης.

 

Στο μεταξύ 

 

Ομάδα 5 εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης μετέβη εχθές στην Γαλάνη των στενών του Νέστου για να βοηθήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και την 4η ΕΜΑΚ από Κομοτηνή, στην ανεύρεση νέου άνδρα που χάθηκε μέσα στο ποτάμι. Οι έρευνες σταμάτησαν μόλις βράδιασε και συνεχίζονται σήμερα με το πρώτο φώς της μέρας.

 

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σήμερα θα υπάρχει συνδρομή 8 εθελοντών διασωστών της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Ξάνθης και μια ακόμα ομάδα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης για να ενισχύσουν τις ομάδες της Πυροσβεστικής και της 4ης ΕΜΑΚ που επιχειρούν στο συμβάν.