Το πρώτο 40αρι στην περιοχή μας είναι γεγονός και σημειώθηκε στο Παλαιοχώρι Καβάλας τη Δευτέρα 2 Αυγούστου. 

 

Σύμφωνα με το Meteo Kav οι πιο ευπαθείς περιοχές του νομού για σήμερα και τις επόμενες ημέρες σε υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σημειώνονται στο δυτικό κομμάτι κάμπου λόγω της επίδρασης του Παγγαίου σε συνδυασμό με το ανεμολογικό (βορειοδυτικοί καταβάτες).

 

Επιπλέον όπως σημειώνει το Meteo Kav οι θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της νύχτας θα είναι σαφώς υψηλότερες στο σύνολο του νομού. Το φαινόμενο αυτό θα είναι εντονότερο στα παράκτια και κυρίως στην πόλη της Καβάλας λόγω και της επίδρασης της θερμικής νησίδας. 

 

Ενδεικτικά για μεγάλο κομμάτι της νύχτας στη πόλη της Καβάλας (πιο έντονο θα είναι το φαινόμενο την νύχτα Δευτέρα προς Τρίτη) η θερμοκρασία θα παραμείνει πάνω από τους 30-31°C με την ελάχιστη να πέφτει μεταβίας κάτω από τους 30°C. 

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη τοπικά οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα είναι μέτριας έντασης κάνοντας την κατάσταση πιο υποφερτή.

 

Από την Πέμπτη και μετά αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά. Ενώ το διάστημα 5-7 Αυγούστου είναι πιθανή η επιστροφή των φαινομένων αστάθειας με την πτώση της θερμοκρασίας να γίνεται μέρα με την μέρα όλο και πιο αισθητή.