Ένταση δημιουργήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιουλίου μετά το αίτημα της Συμπαράταξης Πολιτών για ονομαστική ψηφοφορία στο θέμα της υλοποίησης της απόφασης του δικαστηρίου για τις εργαζόμενες στο Βοήθεια στο Σπίτι. 

 

Μάλιστα από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έκλεισε τα μικρόφωνα της συνεδρίασης στερώντας τους τη δυνατότητα παρέμβασης. 

 

«Ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία γιατί θέλαμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουν θέση στο θέμα των εργαζόμενων στο βοήθεια στο Σπίτι. Εμείς ζητάμε να υλοποιηθεί κατά γράμμα η απόφαση του δικαστηρίου για τις εργαζόμενες και φοβόμαστε ότι αυτό τελικά δεν θα συμβεί με τον τρόπο που το αντιμετωπίζει η διοίκηση», λέει στον KavalaNews 102,8 ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος

 

«Ο δήμαρχος δεν εφαρμόζει την δικαστική απόφαση που προβλέπει όλες οι εργαζόμενες να συνδέονται με μόνιμες συμβάσεις αορίστου χρόνου στο Βοήθεια στο Σπίτι κι όχι με προσωρινές όπως θέλει να το περάσει ο κ. Μουριάδης», λέει για το ίδιο θέμα στον KavalaNews 102,8 ο επικεφαλής της παράταξης ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος. 

 

«Να μη γίνει η ονομαστική ψηφοφορία αλλά να ερωτηθούν από το προεδρείο οι δημοτικοί σύμβουλοι αν συμφωνούν ή όχι με την τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων ήταν η δική μου πρόταση ωστόσο με το μικρόφωνο κλειστό δεν μπορούσα να το διατυπώσω. Για 20 λεπτά προσπαθούσα να μιλήσω αλλά το μικρόφωνο ήταν κλειστό και αποχώρησα από τη συνεδρίαση», λέει για το ίδιο θέμα στον Kavalanews 102,8 ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης Βαγγέλης Παππάς.

 

«Το δικαστήριο έχει αναγνωρίσει ότι οι εργαζόμενες είναι μόνιμοι υπάλληλοι στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνική Αλληλεγγύη, και κανείς δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την απόφαση. 

Η διοίκηση έρχεται και βάζει τον όρο ότι οι θέσεις είναι προσωρινές και είναι για το Βοήθεια στο Σπίτι τη στιγμή που δεν υπάρχει τέτοιο νομικό πρόσωπο.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι αμετάκλητη. Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση θέτει ως πολιτικούς ομήρους τους εργαζόμενους», λέει στον Kavalanews 102,8 η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Ανάσα για τον Δήμο Αναστασία Ιωσηφίδου

 

 

«Δεν προβλέπεται για όλα τα θέματα να ζητάμε ονομαστική ψηφοφορία. Για το συγκεκριμένο θέμα η ψηφοφορία είχε κριθεί ήταν καθαρό όχ»ι, είπε στον Kavalanews 102,8 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Πεφάνης σχολιάζοντας την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης από τη χθεσινή συνεδρίαση. 

 

«Όπως είπε έκλεισε τα μικρόφωνα γιατί δεν μπορούσε να συνεχιστεί η διαδικασία. Όταν δε με σέβονται θα πάρω μέτρα», υποστήριξε ο κ. Πεφάνης