Να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θάσο ζητά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι: «Το 2013, επί Ν.Δ, έκλεισε η Εθνική. Σήμερα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου σε συνθήκες πανδημίας, κλείνει και το τελευταίο τραπεζικό κατάστημα στα Λιμενάρια, η τράπεζα Πειραιώς». 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

 

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη με τα υπέρογκα δάνεια των 340 εκατομμυρίων του κόμματος του από χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών, υποχρεωμένη από τη γενναιοδωρία των τραπεζιτών, ανάβει το πράσινο φως για το κλείσιμο 96 τραπεζικών καταστημάτων της ελληνικής περιφέρειας. Στην πράξη ικανοποιεί τις ορέξεις των εκλεκτών της βαρόνων σε βάρος των αναγκών του κοινωνικού συνόλου,  προσθέτοντας νέα εμπόδια στην ανάπτυξη απομακρυσμένων περιοχών που τις οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό.

 

Με πρόσχημα την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών αδιαφορεί για τις ανάγκες χιλιάδων ανθρώπων που δεν έχουν δυνατότητα ή γνώση των ψηφιακών μέσων. Οι εργαζόμενοι, τα θύματα όπως πάντα των νεοφιλελεύθερων επιλογών, έχουν να …διαλέξουν ανάμεσα στην εξαναγκαστική εθελούσια έξοδο ή την απόλυση

 

Αλγεινή εντύπωση προξενεί η χλιαρή στάση του Δήμου αλλά και η «σιγή ασυρμάτου» των λαλίστατων σε άλλες περιπτώσεις,  υπουργού και βουλευτών της Ν.Δ. του νομού μας, που κλείνουν τα αυτιά τους στο πάνδημο αίτημα των κατοίκων της Θάσου για το μη κλείσιμο της τράπεζας. Μάλλον υπολογίζουν ( χωρίς τον ξενοδόχο) ότι η πειθαρχία ενισχύει με «μπόνους» την κομματική τους καριέρα! Να μην ξεχνούν όμως πως οι πολίτες κρατούν τις τύχες τους στα χέρια τους!

 

Απαιτούμε:

 

• Να μην κλείσει η Τράπεζα Πειραιών στα Λιμενάρια Θάσου

 

• Οι Τράπεζες να εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα»

 

Ο.Μ. ΘΑΣΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.