Ερώτηση σε τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης καταθέτει ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας, για την αξιοποίηση του παλιού δικαστικού μεγάρου Καβάλας. Η εικόνα στο εσωτερικό του κτιρίου είναι αποκαρδιωτική (δες ΕΔΩ) και έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του με κίνδυνο μερικής ή ολικής κατάρρευσης. 

 

Η ερώτηση του Κώστα Χήτα στους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Παιδείας

 

«Κυρία και κύριοι Υπουργοί,

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Καβάλας, το εμβληματικό κτήριο του παλαιού δικαστηρίου της πόλης ερειπώνεται, συν τω χρόνω. Αν και το κτήριο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου («ΕΤΑΔ») και είναι υποψήφιο προς αξιοποίηση, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του με κίνδυνο μερικής ή ολικής κατάρρευσης. 

 

Ωστόσο, όσον αφορά στην μελλοντική του αξιοποίηση, φημολογούνται διάφορα σενάρια, όπως αυτό της επιστροφής του στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, είτε αυτό της μετατροπής του σε Δημοτική Πινακοθήκη από τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, είτε αυτό της παραχώρησής του στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) για τις διοικητικές ανάγκες των τμημάτων Πετρελαίου και Τουρισμού.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Έχει υποβληθεί πρόταση ή έχει κατατεθεί φάκελος στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. («ΕΤΑΔ ΑΕ») περί της αξιοποίησης του κτηρίου του Παλαιού Δικαστηρίου Καβάλας από κάποιον εκ των ανωτέρω φορέων ή άλλον μη συμπεριλαμβανόμενο σε αυτούς; Αν ναι, από ποιον φορέα προέρχεται η σχετική πρόταση και ποιο είναι το περιεχόμενό της εν λόγω πρότασης ή του εν λόγω φακέλου;»