Συνέντευξη Τύπου με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνο Κλειτσιώτη και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη με θέμα τους εμβολιασμούς ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιουλίου ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. 

 

Όπως είπε, στόχος της συνέντευξης θα είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί ώστε να αυξηθεί το ποσοστό ανοσίας στο νομό Καβάλας, ενώ για το σκοπό αυτό θα γίνουν και διαφημιστικά σποτ. 

 

Μάλιστα δήλωσε πως «αν ήταν στο χέρι μου, σας πληροφορώ ότι δεν θα άφηνα κανέναν να μπει μέσα στο δημαρχείο εάν δεν είχε κάνει εμβόλιο. Όπως, επίσης, αν ήταν στο χέρι μου πολλούς από τους υπαλλήλους του δήμου οι οποίοι αρνούνται να κάνουν εμβόλια θα τους είχα σταματήσει. Αλλά δεν είναι στο χέρι μου να γίνει αυτό. Επίσης καταλαβαίνω υπάρχει ένα μικρό βιβλιαράκι που λέει για την βλακεία η οποία είναι ανίκητη». 

 

 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μουριάδη στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Συμπαράταξης Πολιτών Σωτήρης Σωτηριάδης αναφέρει:

 

«Προφανώς, ο κ. Μουριάδης αν χρησιμοποιεί τη ρητορική αυτή και αυτόν τον τρόπο για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί τότε θα κάνει μια τρύπα στο νερό. 

 

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αντί να χρησιμοποιεί με ψυχραιμία επιχειρήματα προσφεύγει στο διχασμό και στις απειλές. 

 

Προσωπικά δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση η αυταρχική του συμπεριφορά και ο τρόπος που μιλάει. 

 

Είμαι σίγουρος πως αν ήταν στο χέρι του δεν θα επέτρεπε, επίσης, να ζουν στο δήμο Καβάλας άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη από εκείνον και δεν του βαράνε προσοχή.

 

Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους πως είναι ο πρώτος πολίτης αυτού του δήμου κι όχι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του Δημαρχείου. 

 

Ούτε διοικεί κάποια στρατιωτική μονάδα όπου θα διατάζει και οι υπόλοιποι θα εκτελούν ως ακούνητα και αμίλητα στρατιωτάκια. (ίσως κατάλοιπο μιας απαρχαιωμένης αντίληψης από την περίοδο που ήταν στρατιωτικός)».