Σε πυρετώδεις ρυθμούς οργανώνονται οι τελευταίες λεπτομέρειες του 1ου Συμποσίου Σύγχρονης Τέχνης το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιλίππων από τις 11 έως τις 18 Ιουλίου 2021.

 

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου στο καφέ Προσκήνιο πλησίον του Αρχαιολογικού Χώρου Φιλίππων, όπου παρουσιάστηκαν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το αναλυτικό πρόγραμμα του συμποσίου. 

 

Παρόντες ήταν όλοι οι εκπρόσωποι της συνδιοργάνωσης, ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θ. Μουριάδης, ο κ. Ν. Θωμαΐδης διευθυντής προγραμματισμού της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε.Ε ΟΤΑ, ο κ. Ι. Κούτρας εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας, ο κ. Θ. Γκόνης καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων και ο Πρόεδρος της επιστημονικής ομάδας ”Οψόμεθα Εις Φιλίππους” κ. Χ. Τσουρουκίδης

 

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του συμποσίου, κ. Β. Κωνσταντινίδου κάλεσε όλους τους  συνδιοργανωτές να χαιρετίσουν την διοργάνωση, στην συνέχεια παρουσίασε όλους τους καλλιτέχνες και ευχαρίστησε όλους τους μεγάλους χορηγούς και τους συντελεστές της διοργάνωσης.

 

Στις 11 Ιουλίου 2021 σηματοδοτείται η έναρξη του Συμποσίου σύγχρονης τέχνης το οποίο έχει σαν στόχο την ανάδειξη της τέχνης μέσα από τη ματιά σύγχρονων τοπικών καλλιτεχνών, από την Καβάλα, την Δράμα και τις Σέρρες. 

 

Οι 11 συμμετέχοντες καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν στον υπαίθριο χώρο πλησίον του Αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων (Μνημείο UNESCO), θα κληθούν να δημιουργήσουν τα έργα τους σε επτά (7) ημέρες. Η θεματική είναι ο Μύθος της Αρπαγής της Περσεφόνης και οι τέχνες που θα παρουσιαστούν είναι η ζωγραφική, η γλυπτική, η μουσική, η performance και το γκράφιτι.

 

Τις πρωινές ώρες, σε ανοιχτά καλλιτεχνικά εργαστήρια οι συμμετέχοντες θα δουλεύουν τα έργα τους, ενώ το απόγευμα θα είναι αφιερωμένο στην αλληλεπίδραση με το κοινό και την κοινωνία. Επιπρόσθετα, το κοινό δηλώνοντας την συμμετοχή του μπορεί να πάρει μέρος στις παράλληλες δραστηριότητες, όπως: βιωματική - συστημική αναπαράσταση, παιδικό εργαστήρι, μουσικό εργαστήρι, μουσική εκδήλωση, γευσιγνωσία & παρουσίαση βοτάνων της περιοχής. 

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα Συμποσίου

 

11/07 - ώρα. 19.30

Εναρκτήρια ομιλία από τους συντελεστές της διοργάνωσης και παρουσίαση καλλιτεχνών.

 

12/7 - 18/7 -  ώρα 11.00 -14:00

Δημιουργία έργων καλλιτεχνών

 

12/7 - 18/7 - 18.00 -21.00

Αλληλεπίδραση με τους καλλιτέχνες

Καθημερινές ξεναγήσεις των επισκεπτών από ξεναγούς του συμποσίου.

 

18/07 - ώρα. 18.00 - 21.00

Παρουσίαση των τελικών έργων και performances.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα Παράλληλων Δράσεων

 

 

12/07/21 - ώρα. 19.00

Το φρούτο της ζωής.

Καλλιτεχνικό εργαστήρι

Βασιλική Δήμτσιου, εικαστικός

 

13/07/21 - ώρα. 18.00 - 21.00

Περίπατος αναζήτησης ασυνήθιστων ήχων και συχνοτήτων.

Εισαγωγικό εργαστήρι στην ηχογράφηση τοπίου με το κοινό

Νίκος Σωτηρέλης, αρχιτέκτων/sound artist

 

14/07/21 - ώρα. 20.00

Ο μύθος μέσα μας - Περσεφόνη

Αρχαίο θέατρο - συστημική αναπαράσταση - μύθος / αρχέτυπα - ψυχή

Άννα Κυριακίδου, Ψυχολόγος/Συστημική αναπαραστάτρια ΕΙΣΑ Bert Hellinger.

 

15/07/21 - ώρα. 21.00

Τέτοιαν ώρα οι ψυχές διψούν & πάνε διαβαίνοντας λιβάδια από ασφοντύλι 

Ομιλία/Γευσιγνωσία

Ζηνοβία Αντωνιάδου - Ιωάννης Ζαλίδας (TSAI ACADEMY)

 

16/07/21 - ώρα. 20.30

Cocktails και μουσικά ταξίδια με τον Backpacker

Άρης Μπογιατζής

 

17/07/21 - ώρα. 18.30

Ένας μύθος με εικόνες και λέξεις.

Παιδικό Καλλιτεχνικό εργαστήρι

Μαργαρίτα Κελέσογλου,, visual designer

 

Λόγω περιορισμών COVID-19 θα πρέπει να κλείσετε θέση για τη συμμετοχή σας στις παράλληλες δράσεις του συμποσίου, είτε μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.symposiumphilippi.com , είτε στις Εκδηλώσεις (events) που έχουν αναρτηθεί στην σελίδα Συμπόσιο Σύγχρονης Τέχνης - Θέατρο Φιλίππων @symposiumphilippi, είτε στην γραμματεία του Συμποσίου.

 

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες υγειονομικές οδηγίες οι οποίες ενδέχεται να τροποποιούνται. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φέρουν μάσκα μαζί τους και να τηρούν την υγιεινή των χεριών.

 

(δελτίο Τύπου)