Μια μαγική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουλίου στο Θεατράκι του Μεχμέτ Αλή.

 

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία…» και η διεθνούς φήμης αμερικανική χορωδία «The Portland State Chamber Choir», υπό τη διεύθυνση του Ethan Sperry, η οποία θα συνέπραξε με τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, υπό τη διεύθυνση της κ. Κωνσταντίας Κύπρου, απέδωσαν υπέροχα αμερικανικά θρησκευτικά τραγούδια και δημιουργίες Ελλήνων συνθετών.

 

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος παρακολούθησε αυτή την εξαιρετική μουσική συνάντηση, συνεχάρη τα παιδιά και τους καθηγητές τους για το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται και ευχήθηκε να ζήσουμε ανάλογες στιγμές, υπό άλλες συνθήκες, στο άμεσο μέλλον. 

 

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνος Πεφάνης, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ευχαρίστησε τόσο την αμερικανική χορωδία «The Portland State Chamber Choir», όσο και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, διότι μέσα από την συνεργασία τους χάρισαν στους πολίτες της περιοχής μας μια από τις πιο όμορφες συναυλίες της τελευταίας περιόδου.

 

Η εκδήλωση, που  συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Καβάλας και της Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

 

Η χορωδία «The Portland State Chamber Choir» ιδρύθηκε το 1975 και συγκαταλέγεται στις καλύτερες χορωδίες διεθνώς. Έχει εμφανιστεί και διαγωνιστεί σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας πάνω από τριάντα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και αποτελώντας τη μοναδική αμερικανική χορωδία που κέρδισε στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιακού Τραγουδιού Seghizzi στην Ιταλία το 2013 και στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του Μπαλί στην Ινδονησία το 2017.

 

Δείτε Φωτογραφίες: