Τις τελευταίες μέρες πληροφορίες θέλουν το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Λιμενάρια Θάσου. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα στη νότια Θάσο και εξυπηρετεί τις ανάγκες χιλιάδων δημοτών του νησιού. 

 

«Η ανάλγητη αυτή απόφαση της Τράπεζας, μεσούσης της θερινής περιόδου, να βάλει λουκέτο στο υποκατάστημα δημιουργεί αισθήματα απόγνωσης και αγανάκτησης στους κατοίκους που θα πρέπει να μετακινούνται στον Λιμένα διανύοντας πάνω από 40 χιλιόμετρα απόσταση για να εξυπηρετηθούν», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Θάσου σε ανακοίνωσή του. 

 

«Είναι βέβαιο ότι η ταλαιπωρία και η αναμονή των πελατών θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς το μοναδικό υποκατάστημα της Τράπεζας στον Λιμένα θα είναι αδύνατο να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες του πληθυσμού του νησιού που το καλοκαίρι ξεπερνά τις εκατό χιλιάδες», συμπληρώνει. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θάσου: 

 

«Η απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας είναι εξοργιστική καθώς αυτή της η ενέργεια απαξιώνει τις ανάγκες των πολιτών με μοναδικό κριτήριο το μεγαλύτερο κέρδος. Όμως είναι γνωστό ότι οι θυσίες των πολιτών κρατούν όρθιες τις τράπεζες. Δίκαιο θα ήταν να πληρώσουν οι «γνωστοί – άγνωστοι» που τις πτωχεύουν .

 

Αντί λοιπόν να κλείνουν καταστήματα για να γλυτώσουν κάποια ασήμαντα ποσά από ενοίκια, ας φροντίσουν να εισπράξουν τα δισεκατομμύρια δανεικών (και …αγύριστων) από τους κατ’ επάγγελμα κομπιναδόρους-πελάτες τους  που προστατεύουν,  για να μη πληρώνουν τις ζημιές οι ευεργέτες τους δηλαδή τα συνήθη υποζύγια, οι απλοί πολίτες. 

 

Ζητάμε να μη γίνει πράξη η απόφαση αυτή των ιδιοκτητών της Τράπεζας Πειραιώς που εναντιώνεται στο συμφέρον της κοινωνίας του νησιού μας και βάζει εμπόδια στην ανάπτυξή του.

 

Υ.Γ: Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής στα Λιμενάρια έγινε επί κυβέρνησης Σαμαρά (2013) και το επερχόμενο κλείσιμο της Πειραιώς επί Μητσοτάκη. ΟΙ δεξιές κυβερνήσεις φαίνεται να διαθέτουν ευαίσθητα αντανακλαστικά για τους τραπεζίτες αλλά όχι για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου».