Μετά την πετυχημένη διοργάνωση FROZEN PEAKS 2021 που έλαβε χώρα τον Ιούνιο στο Κάτω Νευροκόπι, έρχονται οι αγώνες βουνού Nevrokopi Trail 2021. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διοργάνωση το 2019 απέσπασε τα θετικότερα και ευμενή σχόλια του συνόλου των αθλητών που συμμετείχαν σε αυτή ενώ το 2020 η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του ιού covid-19.   

 

Φέτος στα πλαίσια των Πολιτιστικών & Αθλητικών εκδηλώσεων «Ακρίτεια 2021 η ερασιτεχνική ομάδα “Nevrokopi Runners” του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου (Π.Ο.Σ) με την υποστήριξη του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου διοργανώνει τους τέταρτους αγώνες δρόμου βουνού 5 και 13 χιλιομέτρων σε χωμάτινο έδαφος σε ένα δροσερό περιβάλλον στην πιο θερμή περίοδο του καλοκαιριού, Σάββατο 24 Ιουλ 2021. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και παιδικός αγώνας δρόμου 900μ για τους μικρούς μας φίλους.

 

Η νέα διαδρομή των 13χλμ διέρχεται μπροστά από στοές αρχαίων και σύγχρονων μεταλλείων και ορύγματα του ΑΠΠ καθώς και από την κορυφή Προφήτης Ηλίας με υψόμετρο περίπου 930μ. Η υψομετρική του αγώνα διαμορφώνεται d+480m

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 16:00-17:45 Κεντρική Πλατεία
Ώρα εκκίνησης 900μ : 18:00
Ώρα εκκίνησης 13χλμ : 18:40
Ώρα εκκίνησης 5χλμ : 18:45

Εκκίνηση & τερματισμός: Κεντρική πλατεία Κ.Νευροκοπίου
 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 5χλμ:

Η διαδρομή ξεκινά από την πλατεία του Δήμου με κατεύθυνση το εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους. Η διαδρομή στρίβει δεξιά και ακολουθεί σχετικά δύσκολη ανηφόρα σε δασικό δρόμο για 2χλμ στη συνέχεια στρίβει αριστερά και μπαίνει σε δασικό μονοπάτι 2χλμ με κατηφορική κλίση κυρίως και πολλές εναλλαγές. Στο τέλος του μονοπατιού οι αθλητές στρίβουν και πάλι δεξιά και ακολουθούν τον κατηφορικό δρόμο που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους για να τρέξουν ανάποδα τα πρώτα μέτρα του αγώνα και να τερματίσουν.
 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 13χλμ:
 

Η διαδρομή ξεκινά από την πλατεία του Δήμου με κατεύθυνση το εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους. Η διαδρομή στρίβει δεξιά και ακολουθεί σχετικά δύσκολη ανηφόρα σε δασικό δρόμο για 2χλμ στη συνέχεια στρίβει δεξιά και μπαίνει σε δασικό μονοπάτι 2,5χλμ με κατηφορική κλίση κυρίως και πολλές εναλλαγές. Στο τέλος του μονοπατιού οι αθλητές στρίβουν αριστερά και για λίγα μέτρα ακολουθούν μονοπάτι που οδηγεί σε χωράφια όπου στρίβει αριστερά με κατεύθυνση τον προφήτη Ηλία. Μετά από ανηφόρα απόστασης 2,5χλμ φτάνουμε στην κορυφή προφήτης Ηλίας με θέα όλο το Λεκανοπέδιο του Κ.Νευροκοπίου. Στη συνέχεια η διαδρομή είναι κατηφορική και μετά από 6χλμ είναι ο τερματισμός στην Κ. Πλατεία Κ.Νευροκοπίου.
 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ:
 

1ος σταθμός 2,5 χλμ με νερό, 2ος 5,5 χλμ. με νερό, 3ος 7,5χλμ με νερό και κόκα κόλα και 4ος 10,5χλμ ο οποίος είναι κοινός με τον 1ο σταθμό και με τον αγώνα των 5 χλμ. Εκτός από τους σταθμούς εφοδιασμού θα υπάρχουν εθελοντές σε διάφορα σημεία της διαδρομής για την διευκόλυνση και προστασία των αθλητών.
 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Πέρα των δύο γενικών κατηγοριών (ανδρών – γυναικών), θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες ως εξής:
Άνδρες: 1ος 18 – 39, 1ος 40 - 54, 1ος 55+
Γυναίκες: 1η 18 – 39, 1η 40 - 54, 1η 55+
 

Οι τρεις πρώτοι της Γενικής Κατηγορίας θα ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της ηλικιακής.

 

ΕΠΑΘΛΑ
 

Έπαθλα και αναμνηστικά θα απονεμηθούν:
- Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας.
- Στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια κάθε ηλικιακής κατηγορίας.
Η κάθε κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 συμμετοχές.
Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα ορίζεται στις 2,5 ώρες.
 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ:
 

Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις. Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων.
 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 

Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές και τις αθλήτριες των 5χλμ θα είναι 5 ευρώ.

 

Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές και τις αθλήτριες των 13χλμ θα είναι 10 ευρώ.

 

θα καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής έως και μισή ώρα πριν τον αγώνα.
 

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ – ΕΠΑΘΛΑ:

Στους νικητές κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο. Οι νικητές των γενικών εξαιρούνται των ηλικιακών κατηγοριών. Σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια με δίπλωμα συμμετοχής με το ονοματεπώνυμο και το χρόνο του κάθε αθλητή. Επίσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.
 

ΠΑΡΟΧΕΣ:

Μετά το τέλος του αγώνα όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν κρύο σάντουιτς, γιαουρτάκι, φρούτο και παραδοσιακά εδέσματα.
 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ:
 

Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από την γραμματεία του αγώνα και το οποίο θα πρέπει να παραδώσουνε μετά τον τερματισμό.
 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ:
 

Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραδίδουν - παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, σε διαμορφωμένο χώρο στην αφετηρίας. Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα παρέχεται η δυνατότητα αποδυτηρίων και τουαλετών.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ/ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Ηλίας Παπαδόπουλος τηλ 6940843588