Άνοδος της θερμοκρασίας που θα κορυφωθεί το επόμενο 3ήμερο επηρεάζει την χώρα μας και συνεπώς την Καβάλα. Ωστόσο υπάρχουν στοιχεία που διαφοροποιούν την κατάσταση από μια κλασική περίπτωση καύσωνα.

 

Αναλυτικότερα, λόγω της εποχής, είναι σπάνιες θερμές εισβολές αυτής τάξης, θα υπάρχουν στοιχεία αστάθειας στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νεφικές αναπτύξεις κατά τις απογευματινές ώρες ενώ το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείονται τοπικές μπόρες, θα αναφερθούμε σε αυτό τις επόμενες μέρες. 

 

Από την Πέμπτη (24/6) θα παρατηρηθεί στην περιοχή μας μέχρι και περίπου το Σάββατο μια ενίσχυση της θαλάσσιας αύρας (που θα περνάει σε ένα βαθμό και στα ηπειρωτικά) και θα αυξήσει περαιτέρω την δυσφορία, ωστόσο δεν θα αφήσει τις μέγιστες τιμές να ανέβουν πολύ περισσότερο σε σχέση με σήμερα. 

 

Το επόμενο 3ήμερο αναμένουμε μέχρι 30-33°C στα παράκτια τμήματα της περιοχής μας και 34-37 °C στα ηπειρωτικά (τοπικά και πρόσκαιρα δεν αποκλείονται ελαφρώς υψηλότερες τιμές). 

 

Περιμένουμε ωστόσο ιδιαίτερα υψηλές ελάχιστες θερμοκρασιακές τιμές.

 

Στην πόλη της Καβάλας το μεγαλύτερο πρόβλημα δυσφορίας θα υπάρξει κατά την διάρκεια της νύχτας καθώς ο συνδυασμός της τοπογραφίας, ανεμολογικού πεδίου και της θερμικής νησίδας θα οδηγήσουν σε πτώση της θερμοκρασίας στην διάρκεια της νύχτας με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. 

 

Η έντονη θαλάσσια αύρα και η χαμηλή ηπειρωτικότητα οδηγούν σε πού υψηλά ποσά υγρασίας που με την σειρά της δεν επιτρέπει την πτώση της θερμοκρασίας μέσω της εκπομπής ακτινοβολίας από το έδαφος μέσα στην νύχτα. Ενώ ταυτόχρονα η πτώση της θερμοκρασίας γίνεται ακόμα δυσκολότερη λόγω της επίδρασης του πολεοδομικού ιστού.

 

Υπάρχουν στοιχεία για συνέχιση των υψηλών θερμοκρασιών και μετά το Σαββατοκύριακο, ωστόσο τα δεδομένα είναι ακόμα ασαφή.

 

Πηγή: meteokav