Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου, με αφορμή τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής της Τούζλας για έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Οφρυνίου.

 

Πρόκειται για μία περιοχή η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί περί τους 50 χιλιάδες επισκέπτες, έχοντας πάνω από 5.000 παραθεριστικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα καταλύματα καθώς και καθημερινή προσέλευση λουόμενων και επισκεπτών στις παραλίες Οφρυνίου, Ορφανίου και Κάριανης.

 

Έτσι, σε περίπτωση ατυχήματος οι τραυματίες θα πρέπει να μετακινηθούν περί τα 40 χλμ., επισκεπτόμενοι είτε το Κ.Υ. Ελευθερούπολης ή το Κ.Υ. Μαυροθάλασσας.

 

Μάλιστα, προσφάτως, έχουν σημειωθεί περιπτώσεις τραυματισμών οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν από ιδιώτες ιατρούς της περιοχής. Να σημειωθεί ότι το Πολυδύναμο Ιατρείο λειτούργησε για πρώτη φορά στις 29/12/2016 . Με ΦΕΚ (Α∆Α: 6Λ1Ζ465ΦΥΟ-2Γ0)  ορίζεται η λειτουργία και στελέχωσή του ως «Πολυδύναµου Περιφερειακού Ιατρείου» µε δύο (2) Γενικούς Ιατρούς και δύο (2) θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού.

 

Μέχρι σήμερα, το Ιατρείο λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και-κάποιες- Πέμπτες), ενώ μόνο τους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου λειτουργεί σε καθημερινή βάση.

 

Η κ. Ελευθεριάδου, ρωτά τον Υπουργό Υγείας:

 

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να στελεχωθεί άμεσα το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Οφρυνίου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό; 
Είναι στο σχεδιασμό του Υπουργείου να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις προδιαγραφές με τις οποίες δημιουργήθηκε και να αποκτήσει δικό του ασθενοφόρο;