Ευρεία σύσκεψη έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Ιουνίου στη Δράμα, με συμμετοχή και των τοπικών αρχόντων της Καβάλας αλλά και παρουσία αξιωματούχων της Βουλγαρίας, με αντικείμενο το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού της Εξοχής, από όπου επιτρέπονται προς το παρόν διελεύσεις μόνο για εμπορικούς λόγους. 

 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργου Παπαδόπουλου ενώ μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και οι δήμαρχοι Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

Από τη βουλγαρική πλευρά παρών ήταν ο γενικός πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη Βλαντιμίρ Πισάντσεφ, ο περιφερειάρχης του Μπλαγκόεβγκραντ καθώς και δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων Γκότσε Ντέλτσεφ, Σατόβτσα, Γκάρμεν, Χατζιδίμοβο, Ραζλόγκ, Μπάνσκο, Γιακορούντα και Μπέλιτσα.

 

Έλληνες και Βούλγαροι πολιτικοί συμφώνησαν να ασκήσουν από κοινού πιέσεις στις κυβερνήσεις των δύο χωρών ώστε να ανοίξει κανονικά ο τελωνειακός σταθμός στην Εξοχή. 

 

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ:

 

https://ergasia-press.gr/koini-syskepsi-aftodioikitikon-apo-ellada-kai-voulgaria-gia-to-anoigma-tou-teloneiou-tis-eksochis/

 

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη 

 

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη 

 

Δείτε τις δηλώσεις Ελλήνων και Βούλγαρων αξιωματούχων: 

 

Δείτε Φωτογραφίες: