Την ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε επίτιμη δημότη της πόλης της Καβάλας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας στη συνεδρίαση της Τρίτης 15 Ιουνίου. 

 

Λευκό ψήφισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας ενώ νωρίτερα ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος είχε προτείνει να γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα. Με την πρόταση δε διαφώνησε ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ωστόσο το Σώμα αποφάσισε να λάβει απόφαση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. 

 

Η κ. Σακελλαροπούλου η οποία θα επισκεφθεί την Καβάλα στις 2 Ιουλίου θα εγκαινιάσει τη Μεγάλη Λέσχη, παρουσία και του Καβαλιώτη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

 

Επίσης με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καβαλιώτη οπλαρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, θα γίνουν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου, στις 10:30, στον χώρο μπροστά από το κτίριο της πρ. νομαρχίας.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κ. Σακελλαροπούλου θα βραβεύσει και τέσσερις μαθητές και μαθήτριες, που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ο Ιλαρίων Καρατζόγλου γεννήθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα στην Καβάλα.