"Χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη και ενωτική συγκέντρωση των εργαζόμενων της Καβάλας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. 

  

"Το νομοσχέδιο αυτό καταργεί το οκτάωρο και μειώνει τους μισθούς, επιβάλλει τη δεκάωρη εργασία με μείωση αποδοχών, το σπαστό ωράριο στη μερική απασχόληση, και τον διπλασιασμό των φθηνών υπερωριών" σημειώνει. 

 

Αναλυτικά: 

 

Καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις. Πραγματοποιεί μία επίθεση χωρίς προηγούμενο στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας. Στοχεύει στον εκφοβισμό των εργαζομένων με τιμωρητικές διατάξεις για την αποτροπή της συμμετοχής τους στη συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 

Με όχημα αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει το «σχέδιο» της για το μέλλον, τη μετατροπή δηλαδή της Ελλάδας σε χώρα φθηνής και ελαστικής εργασίας, χωρίς ρύθμιση, κανόνες, ελεγκτικούς μηχανισμούς και κοινωνικά δικαιώματα. 

 

Μία στυγνή και αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή, που βρίσκεται σε παραφωνία με τη στροφή στην Ευρώπη και στην Αμερική, εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας, σε επεκτατικές πολιτικές στήριξης της πραγματικής οικονομίας, των εργαζομένων, των μισθών και της ζήτησης.

 

Έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα για να προστατέψουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας ιδιαίτερα της νέας γενιάς που κινδυνεύει να επιστέψει στον εργασιακό μεσαίωνα της εργασίας από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου.

 

Έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ενότητα όλων των εργαζόμενων απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση  στον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του".