Η μητρόπολη Δράμας διαψεύδει τις φήμες ότι ο μητροπολίτης Παύλος κατήργησε το μυστήριο της εξομολόγησης εξαιτίας του κορωνοϊού. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση αποτελεί «ψεύδος που διασπείρεται είτε από κληρικούς είπε από λαϊκούς». 

 

Επίσης όπως έγινε γνωστό, ο μητροπολίτης Δράμας θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του σώματος των εξομολόγων της μητρόπολης. Μάλιστα, όπως ανέφερε στους ιερείς, για περιπτώσεις ανάγκης, οι πνευματικοί να ζητούν την ευλογία του για να εξυπηρετούν.

 

Σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας αναφέρει:

 

«Η Ιερά Μητρόπολη Δράμας κατηγορηματικά διαψεύδει ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος κατήργησε το ιερό μυστήριο της μετανοίας – εξομολογήσεως, λόγω της πανδημίας.

 

Το ηθελημένο αυτό ψεύδος, που διασπείρεται είτε από κληρικούς είτε από λαϊκούς, αποτελεί μεγάλη αμαρτία και οι διασπορείς είναι ένοχοι ενώπιον του Θεού.

 

Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, με απόλυτη συναίσθηση της ποιμαντικής του ευθύνης και του ιεροκανονικού δικαιώματός του, για ποιμαντικούς – πνευματικούς λόγους θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του σώματος των εξομολόγων της Μητροπόλεως. Μάλιστα, όπως ανέφερε στους ιερείς, για περιπτώσεις ανάγκης, οι πνευματικοί να ζητούν την ευλογία του για να εξυπηρετούν».