"Με λύπη και αγανάκτηση ο κλάδος των Εκπαιδευτικών Φροντιστών διαπιστώνει για μια ακόμη φορά ότι λαμβάνονται, από τους λεγόμενους «αρμοδίους», αποφάσεις που αγνοούν πλήρως την πραγματικότητα και παραβλέπουν επιδεικτικά τις ανάγκες επιβίωσης των νόμιμων επιχειρήσεών μας, που από τον Νοέμβρη παραμένουν κλειστές δίνοντας άνισο αγώνα επιβίωσης και ωθούν χιλιάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα σε απόγνωση", αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φροντιστηρίων Καβάλας Αργύρης Μυστακίδης. 

 

Όπως επίσης αναφέρει: 

 

Σεβαστήκαμε πλήρως όλες τις αποφάσεις τις πολιτείας και συμμορφωθήκαμε με ευλάβεια προς αυτές, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

 

Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να εναρμονιστούμε με τον παραλογισμό αποφάσεων που αγνοούν πλήρως τις κοινωνικές ανάγκες, ενισχύουν την εξάπλωση της παραοικονομίας και μας κάνουν να αισθανόμαστε ως «ηλίθιοι» που επιμένουμε να κρατούμε όρθιες τις επιχειρήσεις μας αντί να επιλέξουμε το δρόμο της μαύρης, αδήλωτης και ανεξέλεγκτης σε κάθε επίπεδο (οικονομικό και υγειονομικό) εργασίας, που θα μας απάλλασσε από πολλές έγνοιες.

 

Όταν όλες οι επαγγελματικές δραστηριότητες έχουν λάβει το πράσινο φως για το άνοιγμά τους, η εμμονή στην απαγόρευση της δια ζώσης λειτουργίας των φροντιστηρίων για τις υπόλοιπες τάξεις, πέραν αυτών των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών, μας βάζει σε υποψίες.

 

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, ούτε θα συμβιβαστούμε με τον παραλογισμό. Ας κατανοήσουν κάποιοι ότι η βιολογική επιβίωση όλων βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την οικονομική. Μέτρο και λογική!