Στο μικροσκόπιο των θεσμών τέθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΠΑ Υποδομών, της ΔΕΠΑ Εμπορίας, της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου στη Νότια Καβάλα, αλλά και της ΕΛ.ΠΕ., που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Στην έκθεση των θεσμών για τη 10η μεταμνημονιακή αξιολόγηση εντοπίζεται καθυστερημένη εφαρμογή του προγράμματος των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων 

 

Όπως προκύπτει από την Έκθεση, οι εκκρεμότητες που εντοπίζονται για το «ξεκλείδωμα» των δύο εξ αυτών και συγκεκριμένα, της ΔΕΠΑ Υποδομών και της Υπόγειας Αποθήκης, είναι στο επίπεδο νομοθετικών και ρυθμιστικών πρωτοβουλιών, που αναμένονται.

 

Ειδικά για την Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου, η αξιολόγηση των υποψήφιων επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και η δημοσιοποίηση της short list ολοκληρώθηκαν στις 30 Μαρτίου και ξεκίνησε η β’ φάση του διαγωνισμού.

 

Αυτό που εκκρεμεί και το επισημαίνει και η Έκθεση είναι η έκδοση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κανονισμού Τιμολόγησης για τη χρήση της υπόγειας αποθήκης, απαραίτητου στοιχείου για τους επενδυτές, και ο οποίος αναμένεται, σύμφωνα με την Έκθεση, στις επόμενες εβδομάδες.