Στις 5:00 το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου στο Κοκκινόχωμα Καβάλας, γνωστοί και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον οργανωτικό Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης και  μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝ.ΕΛ., Φώτης Καλένη, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαΐου έχασε τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Εθνική  Οδό Ξάνθης – Καβάλας, στην έξοδο του αεροδρομίου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος των ΑΝΕΛ, Γιάννης Μοίρας σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι ΑΝ.ΕΛΛ. θρηνούμε. Χάσαμε χθες σε τροχαίο τον οργανωτικό Περιφερειάρχη μας σε Αν.Μακεδονία-Θράκη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Φώτη Καλένη. Ο Φώτης Καλένης ήταν νέος άνθρωπος, ευγενικός και καλωσυνάτος. Δυνατός αγωνιστής, αγνός πατριώτης. Οι ΑΝ.ΕΛΛ. τιμούμε τη μνήμη του».

Η αστυνομία στο δελτίου Τύπου που εξέδωσε για τα αίτια το δυστυχήματος αναφέρει: 

Χθες (27-5-2015) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης (έξοδο για Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε μεταλλικές μπάρες και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. 

Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. 

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.