Την άποψη του για την ανάγκη να ανοίξουν τα σύνορα του Τελωνείου της Εξοχής, τόσο για τον τουρισμό, όσο και για την οικονομία της περιοχής εξέφρασε ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Παρασκευόπουλος μέσω της σελίδας του στο Facebook ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ PRESS.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

 

Είναι επιτακτική ανάγκη το Τελωνείο Εξοχής να ανοίξει άμεσα για τον Τουρισμό.Είναι αδιανόητο να έχουν ανοίξει σχεδόν όλα τα Τελωνεία προς Βουλγαρία και αυτό της Εξοχής να είναι κλειστό.

 

Να ανοίξει με όλα τα μέτρα που λειτουργεί ο Προμαχώνας ή αυτό της Νυμφαίας (Από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ ).

 

Έχουν δοθεί πολλά εκατομμύρια για τη μη εξάπλωση και μετάδοση της Πανδημίας, να διατεθούν κονδύλια για να υπάρξει Υγειονομικός έλεγχος και στο Τελωνείο Εξοχής .

 

Δεν έχει το δικαίωμα κανένας να κατευθύνει ουσιαστικά τους τουρίστες εκεί που θέλει .Ποιος θα έρθει από Προμαχώνα ή Νυμφαία σε Δράμα και Νευροκόπι;Η Βουλγαρία δεν είναι Αλβανία ,δεν είναι Σκόπια δεν είναι Τουρκία.

 

Είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Χιλιάδες Βούλγαροι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού περνούν από Εξοχή για Δράμα αλλά κυρίως για Καβάλα .Η λειτουργία του Τελωνείου έβγαλε την περιοχή μας από την απομόνωση και την έκανε πύλη εισόδου προς τα Βαλκάνια .Ρωτήστε, θα πω μόνο τα καταστήματα εστίασης στην περιοχή μας πόσο δούλευαν τέτοια εποχή με Βούλγαρους Τουρίστες .

 

Θα πρέπει τα Θεσμικά όργανα των νόμων Δράμας και Καβάλας να πιέσουν άμεσα προς την κατεύθυνση του ανοίγματος.

 

Επιλεκτικό άνοιγμα Τελωνείων δεν είναι ισονομία και ισοπολιτεία .Είναι αδιανόητο να αποκλείσουμε την Δράμα από τον Τουρισμό. Από Έβρο μέχρι και Θεσσαλονίκη είμαστε ο μόνος νομός χωρίς θάλασσα.

 

Τα οφέλη της λειτουργίας του Τελωνείου Εξοχής αυτή την εποχή είναι τεράστια για το νομό Δράμας. Ναι, πάνω απ’ όλα η υγεία , η Δημόσια υγεία , όχι όμως μόνο για το Νομό Δράμας.

 

Υ.Γ. Είχα πει ότι δεν θα πω την άποψη μου αλλά παίρνω δεκάδες μηνύματα για το αν θα ανοίξει και πότε.

Ενδιαφέρομαι για αυτούς που θα έρθουν Ελλάδα από τα Νότια Βαλκάνια, για τους Έλληνες που έχουν επιχειρήσεις και πηγαινοέρχονται στην Βουλγαρία μέσω Εξοχής, για τους απόδημους από Γερμανία που και αυτοί έρχονται στο Νευροκόπι, στη Δράμα, στην Καβάλα από την Εξοχή και όχι για αυτούς που θέλουν να πάνε Βουλγαρία για βενζίνη και τσιγάρα .
Ευελπιστώ ότι θα ανοίξει σύντομα για έτσι πρέπει να γίνει.