Πάνω από 5.000 πολίτες από τη Μακεδονία και τη Θράκη εξυπηρετεί το Τμήμα Οδοντιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες ανακαίνισης έχουν ολοκληρωθεί, ενώ με τον νέο εξοπλισμό, διασφαλίζεται η υγεία ασθενών, φοιτητών και προσωπικού από τον κορονοϊό.

 

 

Ο διευθυντής εργαστηρίου οδοντικής χειρουργικής, Κοσμάς Τολίδης, ξενάγησε την κάμερα της ΕΡΤ3, στους νέους ανακαινισμένους χώρους των κλινικών της οδοντιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μαζί με την αναβάθμιση του χώρου, αναβαθμίζονται και τα πρωτόκολλα απέναντι στην πανδημία, με εξοπλισμούς που διασφαλίζουν την υγεία ασθενών αλλά και γιατρών.

 

Τα εργαστήρια εξυπηρετούσαν έως και 5.000 άτομα από όλη τη Μακεδονία αλλά είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω της πανδημίας.

 

Οι εγκαταστάσεις του τμήματος βρίσκονται στο Βόρειο τμήμα του campus, του Α.Π.Θ. με κεντρική είσοδο επί της Αγίου Δημητρίου, τις οποίες επισκέπτονται καθημερινά πολίτες για απλές υπηρεσίες μέχρι και πολύ δύσκολα περιστατικά οδοντιατρικής φύσεως.

Πηγή ΕΡΤ